România a preluat conducerea Comitetului militar al Uniunii Europene

S.I. Catalin |
Data publicării:

Şeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, a participă miercuri, la Bruxelles, la ceremonia de preluare a mandatului preşedinţiei Consiliului European la nivelul Comitetului militar al UE.

Șeful Statului Major al Apărării, general Nicolae Ciucă, a participat la activitățile specifice prilejuite de preluarea Președinției Consiliului UE de către România, care se desfășoară la Bruxelles și la care sunt invitați să participe reprezentanții militari ai statelor membre ale UE, anunță MApN.

,,Acest eveniment marchează, la nivelul Comitetului militar al Uniunii Europene, momentul oficial al preluării mandatului Consiliului Președinției UE de către România.Printre temele de interes pe care țara noastră le va avea în vedere pe parcursul celor șase luni de mandat se numără Politica de Securitate și Apărare Comună (PSAC), prin care se vor urmări consolidarea inițiativelor privind dezvoltarea capabilităților de apărare ale UE, promovarea activă a dimensiunii practice a parteneriatului NATO-UE, valorificarea, în contextul dialogului transatlantic, a oportunităților de cooperare generate prin dezvoltare PSAC și creșterea rolului și a credibilității UE ca actor regional și global în probleme de securitate și apărare'', transmite Ministrul Apărării.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel