Rivalul lui C-27J Spartan, în atenția Indiei. New Delhi vrea C295

Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
C295, sursă foto: Airbus
C295, sursă foto: Airbus

Guvernul indian intenționează să cheltuie 2,5 miliarde de dolari pentru achiziționarea a 56 de avioane militare de transport C295, de la Airbus Defense.

India va cumpăra 56 de avioane de transport C295, anunță  Hindustan Times informând că Airbus Defense and Space și Tata Advanced Systems Limited (TASL) vor executa în comun proiectul de dotare al Forțelor Aeriene Indiene cu noi avioane de transport mediu.

Posibilul acord, care acoperă 56 de avioane de transport militar, are o valoare estimată la 2,5 miliarde de dolari, noua generație de aeronave tactice înlocuind flota învechită de avioane Avro-748.

 

Majoritatea aparatelor de zbor trebuie asamblate în India

 

Conform contractului, Airbus va furniza primele 16 aeronave gata de zbor, în timp ce restul de 40 vor fi asamblate în India de către TASL, au spus oficialii.

Achiziționarea a 56 C295 de la Airbus cu participarea unei agenții de producție indiene pentru fabricarea a 40 de avioane (din totalul de 56) în India se află în stadiul de aprobare financiară și este probabil ca contractul să fie semnat în viitorul apropiat.

"Cazul este primul de acest gen care prevede participarea companiilor private și s-ar dovedi a fi un impuls pentru industria noastră de apărare", a spus ministerul.

C295 sunt menite să înlocuiască avioanele de transport Avro-748, fiind potrivite și pentru operațiuni mai dificile pe care AN-32 le efetuează în prezent, conform Hindustan Times, preluat de portalul Defence-blog.com.

Trebuie spus că posibila achiziție va fi efectuată în cadrul inițiativei guvernului indian „Make-in-India" în sectorul aerospațial. Inițiativa  cuprinde, printre altele, și parteneriatul israeliano-indian în dezvoltarea sistemului de apărare antiaeriană MRSAM, guvernul indian urmărind implicarea într-o cât mai mare măsură a industriei indiene de apărare în producția echipamentelor achiziționate de India.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel