Risc de atacuri cibernetice din partea serviciilor străine în preajma alegerilor din Germania

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Oficialii de securitate i-au avertizat pe parlamentarii din Bundestag în legătură cu noi atacuri cibernetice provenite de la servicii de informaţii străine, odată cu apropierea alegerilor parlamentare de la 26 septembrie din Germania, relatează vineri Agerpres, citând DPA.

Grupurile parlamentare social-democrat şi creştin-democrat au transmis avertismentul, care este al treilea de acest gen din 2021, colegilor parlamentari şi personalului din Bundestag în această săptămână, au declarat vineri surse parlamentare.

Potrivit avertismentului, emis de serviciul de informaţi interne al Germaniei şi Biroul Federal de Securitate pentru Tehnologia Informaţiilor (BSI), tentativele de hacking asupra parlamentarilor germani se intensifică.

Aceste atacuri vizează adesea adresele personale de e-mail şi oficiale ale parlamentarilor, care, odată accesate, pot fi utilizate de serviciile secrete străine "pentru a publica informaţii personale şi intime sau chiar pentru a fabrica ştiri false în numele tău", conform avertismentului.

Se crede că grupul de hackeri ruşi Ghostwriter a fost responsabil pentru un atac de phishing care a încercat să obţină accesul la conturile personale de e-mail ale parlamentarilor acum câteva luni.

Se presupune că GRU, agenţia de informaţii militare a Rusiei, este în spatele grupului de hackeri, notează DPA.

Phishing-ul este încercarea de a obţine datele personale ale cuiva prin intermediul e-mailurilor sau site-urilor pentru a utiliza identitatea persoanei respective.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel