Reuven Azar, ambasadorul Israelului în România: Atatürk se răsucește în mormânt. Turcia sub Erdogan nu mai e un aliat serios pentru NATO

Darius Muresan |
Data publicării:

Ambasadorul israelian în România, E.S. Reuven Azar a comentat declarațiile președintelui turc Recep Tayyip Erdoğan.

Reuven Azar, ambasadorul Israelului, a fost invitat, sâmbătă seară, la Antena 3 CNN, unde a comentat declarațiile președintelui turc Recep Tayyip Erdoğan de la marele miting pro-Palestina pe care l-a organizat la Istanbul.

Amintim că președintele turc s-a lansat într-un val de acuzații fără precedent la adresa Israelului și a Occidentului, reiterând din nou faptul că „Hamas nu e o grupare teroristă”.

„În momentul de față sărbătorim 100 de ani de când a fost înființată Turcia modernă de către Mustafa Kemal Atatürk. Probabil se învârte în mormânt iar milioane de cetățeni turci care nu au participat la manifestație sunt rușinați de ce s-a întâmplat. Un lider populist neo-otoman, care nu numai că face rău și dăunează și face rău intereselor NATO și subminează dreptul nostru la apărare, dar subminează propria țară. El a distrus economia Turciei și în momentul de față este pe acest val de populism.

Toată lumea poate vedea cu ochiul liber ce s-a întâmplat, iar din punctul de vedere al NATO nu e o persoană pe care să te poți baza. Cetățenii Turciei au o mare problemă, iar NATO nu are un partener serios în Turcia“, a spus, tranșant, sâmbătă seară, ambasadorul Reuven Azar.


Reuven Azar: Ne îngrijorează siguranța personalului nostru diplomatic

 

Reamintim că Israelul a luat decizia să recheme în țară tot personalul diplomatic din Turcia, pe fondul amenințărilor lansate astăzi de președintele Erdoğan.

„Dacă Israelul nu îndepărtează amenințarea militară a Hamas, oamenii vor fi încurajați să facă fix ce a făcut Hamas nu doar în Israel, ci și în Europa. Trebuie să luăm în calcul acest lucru. E tare greu să faci distincția între cei care susțin cauza palestinienilor și cei care susțin Hamas. Singura modalitate de a gestiona eficient situația este să înfrângem Hamas.

Noi ne-am retras diplomați în primul rând pentru că ne îngrijorează siguranța lor. Relația noastră cu Turcia a avut suișuri și coborâșuri și nu percepem Turcia ca fiind un inamic. Motivul pentru care situația s-a schimbat este acest lanț de amenințări venit din partea Turciei. Avem relații comerciale cu Turcia și sunt foarte mulți cetățenii acolo care susțin Israelul“, a mai spus ambasadorul Reuven Azar.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel