Reprezentantul României la ONU: România va contribui la întărirea competenţelor de mediere ale U.E

S.I. Catalin |
Data publicării:

Reprezentantul Permanent adjunct al României la Naţiunile Unite, Gheorghe Necula, a subliniat importanţa unei abordări structurate cu privire la mediere şi prevenirea conflictelor, într-o intervenţie pe care a avut-o miercuri în cadrul Consiliului de Securitate al ONU.

"Medierea este un instrument esenţial în prevenirea conflictelor. Pentru a asigura o pace durabilă, aceasta nu trebuie utilizată izolat, ci ca parte a unui sistem de prevenţie mai amplu, alături de alte instrumente, precum avertizarea timpurie, diplomaţia preventivă, precum şi o analiză cuprinzătoare a cauzelor profunde ale conflictului'', a spus Gheorghe Necula în cadrul dezbaterii deschise privind medierea şi soluţionarea conflictelor, organizată de Preşedinţia britanică a Consiliului, conform unui comunicat de presă transmis joi de Misiunea Permanentă a României pe lângă Naţiunile Unite.

Totodată, oficialul a punctat relevanţa cooperării internaţionale, accentuând rolul esenţial pe care organizaţiile regionale şi sub-regionale, precum Uniunea Africană, Organizaţia Cooperării Islamice, Uniunea Europeană sau Comunitatea Economică a Statelor din Africa de Vest (ECOWAS) îl pot juca în medierea conflictelor.

Evocând necesitatea de a consolida parteneriatele în interiorul sistemului Naţiunilor Unite, Gheorghe Necula a reamintit că în calitate de preşedinte al Comisiei pentru Consolidarea Păcii, România a înaintat o serie de priorităţi ale preşedinţiei sale, inclusiv implementarea consolidării şi permanentizării păcii, precum şi o mai bună coordonare între Comisia pentru Consolidarea Păcii şi Fondul pentru Consolidarea Păcii - toate acestea fiind conectate în mod direct cu eforturile de susţinere a proceselor de mediere.

În acest context, Reprezentantul Permanent adjunct a reiterat angajamentul României de a colabora cu comunitatea internaţională pe acest subiect. "Multe organizaţii internaţionale îşi consolidează competenţele în materie de mediere. În calitate de stat membru, România va contribui la întărirea competenţelor de mediere ale Uniunii Europene. UE, în calitate de actor global în procesele de mediere, are acces la instrumente necesare prevenirii conflictelor, care sunt atât de ordin politic, diplomatic (bilateral şi multilateral), civil, precum şi comercial şi de dezvoltare".

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel