Reparația avioanelor bulgare Su-25, blocată de Uniunea Europeană

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Su-25 / Forțele Aeriene ale Bulgariei
Su-25 / Forțele Aeriene ale Bulgariei

Bulgaria întâmpină dificultăți majore în programul privind reparația avioanelor Su-25.

Potrivit Scramble Magazine, programul de reparație al Su-25 a fost blocat de sancțiunile impuse Belarusului de către Uniunea Europeană.

Mai exact, în luna decembrie a anului trecut, ministerul bulgar al Apărării a transferat 41 de milioane de euro către compania din Belarus care ar fi trebuit să efectueze lucrările pentru cele 12 avioane de luptă Su-25, la Uzina de Raparații 558 din această țară.

Doar că banii nu au ajuns către compania din Belarus, asta deoarece banca prin care statul bulgar a efectuat tranzacția a întors banii de teama sancțiunilor impuse împotriva Belarusului de către Uniunea Europeană.

 

Reparația avioanelor bulgare de luptă Su-25, blocată de sancțiunile impuse de UE

 

„Ministerul Apărării a efectuat plata în decembrie anul trecut, însă banii au fost returnați din cauza politicii băncii corespondete care trebuia să efectueze transferul”, a confirmat Anatolie Valichkov, ministrul adjunct al Apărării din Bulgaria.

La începutul acestui an Uniunea Europeană a extins embargoul asupra Belarusului astfel că băncile sunt extrem de reticiente în ceea ce privește posibilele amenzi sau sancțiuni.

Cu toate că Bulgaria a dat asigurări că acordul nu încalcă sancțiunile, băncile se pare că nu doresc să efectueze transferul, fapt pentru care programul pentru reparația avioanelor Su-25 rămâne blocat.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel