Reparația avioanelor bulgare Su-25, blocată de Uniunea Europeană

Tudor Curtifan / 22 mai 2019 / 10:32

Bulgaria întâmpină dificultăți majore în programul privind reparația avioanelor Su-25.

Potrivit Scramble Magazine, programul de reparație al Su-25 a fost blocat de sancțiunile impuse Belarusului de către Uniunea Europeană.

Mai exact, în luna decembrie a anului trecut, ministerul bulgar al Apărării a transferat 41 de milioane de euro către compania din Belarus care ar fi trebuit să efectueze lucrările pentru cele 12 avioane de luptă Su-25, la Uzina de Raparații 558 din această țară.

Doar că banii nu au ajuns către compania din Belarus, asta deoarece banca prin care statul bulgar a efectuat tranzacția a întors banii de teama sancțiunilor impuse împotriva Belarusului de către Uniunea Europeană.

 

Reparația avioanelor bulgare de luptă Su-25, blocată de sancțiunile impuse de UE

 

„Ministerul Apărării a efectuat plata în decembrie anul trecut, însă banii au fost returnați din cauza politicii băncii corespondete care trebuia să efectueze transferul”, a confirmat Anatolie Valichkov, ministrul adjunct al Apărării din Bulgaria.

La începutul acestui an Uniunea Europeană a extins embargoul asupra Belarusului astfel că băncile sunt extrem de reticiente în ceea ce privește posibilele amenzi sau sancțiuni.

Cu toate că Bulgaria a dat asigurări că acordul nu încalcă sancțiunile, băncile se pare că nu doresc să efectueze transferul, fapt pentru care programul pentru reparația avioanelor Su-25 rămâne blocat.

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy