Relaţiile diplomatice între Rusia şi Grecia sunt tot mai reci. Diplomaţii eleni expulzaţi

Cristian Soare |
Data publicării:
Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov
Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, nu va întreprinde vizita programata în Grecia, a declarat ambasadorul rus la Atena, Andrei Maslov, citat joi de TASS.

„Cred că în situația actuală acest lucru (vizita – n.r.) devine irelevant, cel puțin în termenii care au fost discutati, adică în septembrie,“ – a remarcat diplomatul.

Maslov a adăugat că Rusia va expulza la randul sau diplomați greci. Cu toate acestea, încă nu se știe când și care va fi numărul diplomaților ce vor fi expulzați.

„Am anunțat deja că vor fi măsuri în oglinda, eu nu știu când, cine și cât de multi, dar, desigur, în conformitate cu practica existentă, măsurile vor exista“, – a spus el.

Reamintim că, în iulie, Grecia a expulzat doi diplomați ruși care au fost acuzați că au finantat proteste împotriva acordului de schimbare a numelui Macedoniei.

De asemenea, Atena a interzis intrarea în țară pentru alți doi diplomati ruși.

Ministerul rus de Externe a declarat dupa aceasat că Grecia a fost supusa unei „presiuni uriașe din partea partenerilor britanici și americani” în ceea ce privește expulzarea diplomaților ruși.

Ca răspuns, Grecia a acuzat Rusia de ”neînțelegere a realitatilor lumii contemporane” si ”dispreț față de țară”.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel