Tensiuni între Grecia și Rusia. Diplomaţi expulzați

Sebastian Florea / 11 iul 2018 / 11:17

Grecia va expulza doi diplomaţi ruşi şi va interzice intrarea altor doi, considerând că activităţile acestora sunt incompatibile cu statutul lor, potrivit ediţiei de miercuri a ziarului grec Kathimerini.

Ministerul de Externe rus a anunţat miercuri că, a rândul său, va răspunde deciziei Greciei de a expulza doi diplomaţi ruşi, a anunţat agenţia Interfax. Autorităţile elene nu au făcut deocamdată niciun comentariu cu privire la acest caz.

Un oficial din Ministerul de Externe grec a refuzat să facă deocamdată comentarii şi ambasada rusă la Atena nu a putut fi contactată. Atena a luat aceste măsuri după unele încercări ale unor diplomaţi ruşi de a submina un acord încheiat de Grecia cu Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei, luna trecută, şi care ar pune capăt unui dispute diplomatice de decenii cu privire la numele de ''Macedonia'', menţionează Kathimerini.

Parlamentul Macedoniei a votat a doua oară, săptămâna trecută, pentru ratificarea acordului cu Grecia în vederea redenumirii ţării drept 'Republica Macedonia de Nord', trecând astfel peste vetoul impus de preşedintele Gjorge Ivanov, notează dpa. Acordul în vederea schimbării numelui a fost convenit între premierul Zoran Zaev şi omologul său grec Alexis Tsipras, pentru a pune capăt disputei de 27 de ani pe marginea numelui de 'Macedonia'. Din cauza acestei dispute, Grecia a blocat aderarea Macedoniei la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) şi demararea negocierilor pentru un statut de membru în Uniunea Europeană.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy