Refuz categoric pentru Trump. Abbas: Ierusalimul nu este de vânzare

Vladimir Neagu |
Data publicării:

Președintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, le-a refuzat SUA să fie mediator unic în Orientul Mijlociu. 

Mahmoud Abbas l-a acuzat pe Donald Trump că pune "în pericol" soluţia cu două state, israelian şi palestinian, relatează AFP.

"Cu toate deciziile sale, guvernul american a revenit asupra tuturor angajamentelor pe care şi le-a asumat anterior şi chiar a pus în pericol soluţia cu două state", a declarat Mahmoud Abbas de la tribuna Adunării Generale a ONU. El a continuat: ”Statele Unite acţionează ca mediator, dar le vedem acum cu alţi ochi”.

"Statele Unite nu pot fi mediator unic", a adăugat Mahmoud Abbas, după ce Donald Trump a promis miercuri că, "în patru luni", va dezvălui un plan de pace pentru Orientul Mijlociu.

"Avem la dispoziţia noastră un Cvartet, foarte bine! Statele Unite pot participa la Cvartet", a continuat el, referindu-se la acest organism pentru Orientul Mijlociu din care fac parte SUA, Rusia, Uniunea Europeană şi ONU".

"Ierusalimul nu este de vânzare", iar "drepturile palestinienilor nu sunt negociabile", a declarat preşedintele Autorităţii Palestiniene în deschiderea discursului său.

"Vrem un stat cu frontiere bine definite. După aceea, vom putea coexista paşnic cu Israelul. Ierusalimul de Est în întregime este capitala noastră", a insistat Mahmoud Abbas, la finalul unei întrevederi cu secretarul general al ONU, Antonio Guterres, în care au reafirmat ”angajamentul lor comun” pentru o soluţie cu două state şi Ierusalimul drept capitală împărţită între ele.

Circa "183 de ţări" din cele 193 de membre al Naţiunilor Unite "au recunoscut statul Palestina", a subliniat Mahmoud Abbas. "Lansez un apel tuturor ţărilor lumii, şi celor care nu au făcut acest lucru, să recunoască" acest stat.

Preşedintele Autorităţii Palestiniene a mai anunţat că "statul Palestina a fost ales să prezideze în 2019 Grupului celor 77 şi China" la ONU, declaraţie primită cu aplauze, notează AFP. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel