Recep Erdogan: Dacă se trezește gigantul adormit, vor suporta consecințele

Eduard Pascu |
Data publicării:

Comandamentul Forțelor Navale Turce (TNFC) a primit cea de-a patra și ultima corvetă anti-submarină de clasă Ada (Milgem), TCG Kinaliada (F 514), în cadrul unei ceremonii de punere în funcțiune la șantierul naval din Istanbul, transmite Jane.

"Evoluția recentă în întreaga lume și în Marea Mediterană ne-au arătat că trebuie să fim mult mai puternici în mări, la fel cum suntem și în alte zone", a declarat președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, prezent la ceremonie.

El a spus că nava Kinaliada este diferită de cele trei corvete anterioare, deoarece este echipată cu racheta anti-navă Atmaca (Hawk) din Turcia, construită în Roketsan, care este destinată să înlocuiască rachetele anti-navă AGM-84 ale marinei turce. Sistemul Advent construit de Roketsan și Havelsan va fi, de asemenea, instalat pentru prima dată pe Kinaliada, a adăugat el.

Alte companii locale de stat au efectuat, de asemenea, lucrări majore la Kinaliada: STM Defense a asigurat activități de proiectare, construcție și inginerie, în timp ce Aselsan a furnizat sisteme de arme și senzori pentru navă.

Erdogan a susținut că Turcia a devenit una dintre cele 10 țări capabile să dezvolte, să construiască și să mențină o navă de război folosind mijloace exclusiv interne.

"Vom construi în curând propriile noastre avioane de război, la fel cum am construit propriile UAV-uri și elicopterul ATAK. Dacă se trezește gigantul adormit, vor suferi consecințele", a spus el, referindu-se la faptul că Turcia a fost expulzată din programul F-35 Joint Strike Fighter, condus de SUA.

Proiectul Milgem a atins un nivel de conținut industrial local de 70%, 50 de companii turce participând ca subcontractanți la proiect, a notat Erdogan.

Vezi și: Turcia a testat cu succes racheta de croazieră anti-navă Atmaca-Video

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel