Rebelii proruși au ucis 70 de grăniceri ucraineni care apărau frontiera Ucrainei cu Rusia

Eduard Pascu |
Data publicării:

Garda de coastă a Serviciului naţional pentru frontiera de stat din Ucraina dispune de un plan de acţiune în cazul unei ofensive deschise din partea Rusiei, a declarat marţi şeful serviciului menţionat, Serghei Deineko, în cadrul unui forum internaţional desfăşurat la Kiev, potrivit agenţiei de presă Interfax-Ukraina.

"Desigur, planul există, dar eu nu-l pot expune în public. Vă pot spune doar atât: Paza de coastă va acţiona prin toate mijloacele posibile. Dacă va fi nevoie să-şi dea viaţa pentru a apăra frontiera ţării noastre, grănicerii o vor face", a declarat Serghei Deineko, subliniind că - "de când a început agresiunea rusă" (2014), 70 de grăniceri ucraineni au fost ucişi apărând frontierele ucrainene. 

Preşedintele Ucrainei, Volodomir Zelenski, l-a numit pe colonelul Serghei Deineko în funcţia de şef al Serviciului naţional pentru frontiera de stat la 13 iunie 2019, potrivit portalului Gordon.ua. În 2014, el s-a aflat în fruntea Detaşamentului de grăniceri care asigura paza frontierei în zona regiunii Lugansk, din care o parte este controlată de către rebeli separatişti proruşi. El a fost rănit în 2014, în timpul unui atac al rebelilor proruşi.

În 2014, imediat după anexarea Crimeii, Rusia a început o agresiune armată în estul Ucrainei, sprijinindu-i pe rebelii separatişti cu forţe şi armament, notează Gordon.ua. Confruntările se duc între armata guvernamentală şi rebelii sprijiniţi de Moscova, care controlează o bună parte din regiunile Doneţk şi Lugansk, ce au graniţă comună cu Federaţia Rusă.

Oficial, Federaţia Rusă nu recunoaşte implicarea sa directă în conflictul din estul Ucrainei, în pofida faptelor şi a dovezilor prezentate de Kiev.

Vezi și: Pentagonul anunță un ajutor militar pentru Ucraina în valoare de 250 milioane USD

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel