Rebelii Houthi au atacat o navă de război a SUA care escorta nave civile în Marea Roșie

USS Carney
USS Carney

Pentagonul a declarat că are cunoștință de rapoarte privind atacurile asupra unei nave de război americane și a unor nave comerciale în Marea Roșie duminică, deoarece gruparea Houthi din Yemen a revendicat atacuri cu drone și rachete asupra a două nave israeliene din zonă.

Nave comerciale au fost atacate duminică de drone și rachete în Marea Roșie, iar o navă de război americană a deschis acolo focul în autoapărare, ca parte a unui atac de o oră revendicat de rebelii Houthi din Yemen, au declarat oficialii americani.

„Suntem la curent cu rapoartele privind atacurile asupra navelor USS Carney și asupra navelor comerciale din Marea Roșie și vom oferi informații pe măsură ce acestea vor fi disponibile”, a spus Pentagonul.

ABC News, citând un oficial american, a declarat că USS Carney a fost implicat în mai multe acțiuni care implicau atacuri ale Houthi asupra navelor comerciale.

„În cel puțin două circumstanțe, Carney a doborât cu succes (dronele) s-a îndreptat în direcția sa”, a declarat oficialul pentru ABC.

USS Carney este un distrugător de rachete ghidate din clasa Arleigh Burke care a doborât deja mai multe rachete pe care Houthi le-au tras către Israel, de la începutul acestui război

Carney nu a fost deteriorat în atac și nu au fost raportate răniri la bord, a declarat un oficial american care a vorbit sub rezerva anonimatului pentru a discuta detaliile timpurii ale unei operațiuni militare.

Rebelii Houthi din Yemen au declarat că Marina grupării a atacat două nave israeliene, Unity Explorer și Number 9, cu o dronă înarmată și o rachetă navală.

Într-o declarație difuzată, purtătorul de cuvânt a spus că atacurile au fost ca răspuns la cererile poporului yemenit și la apelurile națiunilor islamice de a fi alături de poporul palestinian.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel