Războiul Ruso-Georgian. Rusia, condamnată să plătească despăgubiri victimelor expulzării

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Anul 2008-Invadarea Georgie de către trupele armatei ruse
Anul 2008-Invadarea Georgie de către trupele armatei ruse

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a condamnat joi Rusia să plătească despăgubiri de 10 milioane de euro unor cetăţeni georgieni, victime ale expulzărilor colective din 2006, cu doi ani înaintea războiului ruso-georgian. 

Banii vor fi distribuiţi individual către "cel puţin 1500 de cetăţeni georgieni" afectaţi de "instituirea de către Federaţia Rusă a unei politici coordonate de arestări, detenţii şi expulzări", precizează un comunicat al CEDO. 

Curtea a constatat că au fost încălcate articolul 4 din Protocolul nr. 4 al Convenţiei Europene privind Drepturile Omului, referitor la expulzările colective, iar în unele cazuri şi articolul 5, privind privarea ilegală de libertate şi articolul 3 referitor la condiţiile de detenţie inumane şi degradante, arată sentinţa publicată pe site-ul CEDO. 

Dintre cei 17 judecători care s-au pronunţat, patru au formulat o opinie parţial concurentă, iar reprezentantul Rusiei a fost în dezacord. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel