Războiul psihologic continuă: Un bulgar, un neamț și un ucrainean au plasat sub Turnul Eiffel cinci sicrie cu inscripția „Soldații francezi căzuți în Ucraina”

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Contingentul de militari francezi din Romania, 2023
Contingentul de militari francezi din Romania, 2023

Descoperirea șocantă a fost făcută de personalul Turnului Eiffel când au găsit cinci sicrie din lemn acoperite cu steagul francez și cu inscripția „Soldații francezi căzuți în Ucraina” la baza monumentului reper din Paris.

„Sâmbătă în jurul orei nouă dimineața, în apropiere de Turnul Eiffel, trei persoane au plasat pe un drum public cinci sicrie acoperite cu steagul francez și cu inscripția: soldați francezi căzuți în Ucraina”, a confirmat poliția pentru Le Parisien. .

Organizatorii făceau, se pare, aluzie la intenția șefului Palatului Elysee, Emmanuel Macron, de a trimite instructori militari în Ucraina, care să-i antreneze pe militarii locali să lupte împotriva trupelor ruse de invazie.

Incidentul a avut loc sâmbătă dimineață, cu puțin timp înainte ca monumentul să fie deschis pentru vizitatori. 

Sicriele ( în care erau saci cu bucăți de ipsos) au fost transportate la locul din apropierea stâlpului nordic al turnului și descărcați de trei bărbați care au fost arestați de polițiști la scurt timp după comiterea faptei.

Cei trei făptuitori sunt de naționalitate bulgară, germană și ucraineană, dar este foarte posibil ca persoana din spatele acțiunii să se găsească undeva în Federația Rusă.

Primul dintre autorii care a adus sicriele într-o dubă a fost prins de oamenii legii nu departe de turn. Potrivit ziarului Le Figaro, acesta a declarat că a fost plătit cu 40 de euro pentru transportul mărfii și a doi complici.

Germanul și ucraineanul au reușit să fugă de la fața locului. Polițiștii i-au prins la terminalul de autobuze din cartierul Bercy, de unde amândoi urmau să plece la Berlin.

Toți cei trei autori au ajuns în arest și sunt anchetați sub suspiciunea de „violență cu premeditare”.

Potrivit ziarului Le Monde, Macron negociază cu unele state europene pentru a crea o coaliție care să antreneze soldați ucraineni direct în patria lor.

Primii instructori ar putea pleca în țara, care rezistă de peste doi ani invaziei rusești, în doar câteva săptămâni sau chiar zile, scrie ziarul.

Pentru prima dată, Macron a menționat posibilitatea de a trimite soldați occidentali în Ucraina la sfârșitul lunii februarie și a stârnit destulă agitație.

Unele țări membre ale Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) au salutat propunerea, în timp ce altele, precum Germania, o resping sau sunt precaute în privința ei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel