Războiul dronelor. Iranul spune că americanii și-au ”doborât din greșeală” propria dronă

Tudor Curtifan |
Data publicării:

SUA puteau să doboare 'una din propriile' lor drone deasupra strâmtorii Ormuz, a declarat vineri ministrul adjunct de externe iranian Abbas Araghchi, dezminţind că Republica Islamică ar fi pierdut un aparat fără pilot cu o zi în urmă, potrivit France Presse. 

'Mă tem că USS Boxer a doborât una din propriile drone, din greşeală', susţine Araghchi într-un mesaj scris în limba engleză pe Twitter, făcând referire la nava amfibie care, potrivit preşedintelui american Donald Trump, a doborât o dronă iraniană joi deasupra strâmtorii Ormuz. 

'Nu am pierdut nicio dronă în strâmtoarea Ormuz sau altundeva', asigură ministrul iranian. 

 

Trump a anunțat că SUA au doborât o dronă iraniană



Donald Trump declarase joi că USS Boxer a doborât o dronă iraniană care se apropiase periculos de mult de acest vas, după ignorarea mai multor apeluri de a se îndepărta. 

Potrivit preşedintelui american, drona iraniană se apropiase la mai puţin de 1.000 de metri de nava amfibie USS Boxer, care ar fi întreprins 'o acţiune defensivă'. 

'Drona a fost distrusă imediat', afirmă Trump. 

Întrebat la scurt timp după sosirea la sediul ONU din New York, şeful diplomaţiei iraniene Mohammad Javad Zarif a declarat că nu are 'nicio informaţie despre pierderea vreunei drone' de către Iran.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel