Războiul din Siria. Relaţia conjuncturală dintre Rusia şi Turcia, pusă sub semnul întrebării

S.I. Catalin |
Data publicării:

Zece civili au fost uciși de atacuri aeriene ruse în provincia siriană Idlib, au declarat reprezentanții Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), din Marea Britanie . Ministerul rus al Apărării a numit acuzațiile „provocare", relatează Current Time.

O brutărie și un spital din orașul Ariha, Idlib, au fost distruse, joi dimineață, în urma unui atac aerian al aviaţiei ruse, a relatat agenția turcă de știri Anadolu.

Ministerul rus al Apărării a negat faptul că aeronavele ruse au fost implicate în vreo misiune de luptă în regiune siriană, Idlib și a numit informaţiile apărute în mass-media, drept provocare. Reprezentaţii OSDO au raportat cel puțin zece decese civile și un număr mare de răniți.

„Aeronavele ruse au atacat Spitalul Al-Shami din orașul Ariha, precum și clădiri rezidențiale din apropiere, în timpul a trei raiduri aeriene, aseară, în jurul orei 23:00. Când am ajuns la fața locului, au fost zeci de morți și răniți ", a declarat Ahmed Aslan, un salvator valutar din cadrul Apărării Civile din Siria, cunoscut și sub numele de Căști Albe.

Centrul rus de reconciliere a conflictelor din Siria a afirmat că nici un civil nu a fost ucis în ofensivă de pe Idlib. Miercuri, președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a acuzat Moscova că a încălcat acordurile lor cu privire soluţionarea conflictului din Siria.

„Ne pierdem răbdarea. Turcia nu încearcă să acapareze teritoriile siriene. Pentru noi este importantă situația sirienilor obișnuiți, care trebuie salvaţi", a spus el.

Criticile puternice ale președintelui turc Recep Tayyip Erdogan față de Rusia cu privire la modul în care gestionează criza din Siria au stârnit dezbateri dacă alianța conjuncturală dintre cele două ţări este sortită eşecului, potrivit arabnews.com.

La întoarcere din turneul său diplomatic din Africa, Erdogan le-a spus reporterilor: „De acum, Rusia nu este fidelă nici acordurilor, nici celui de la Astana, nici celui Sochi", adăugând că răbdarea lui se cam termină, pe fondul ultimului bombardament al aviaţiei ruse.

Joi, şefi de stat major general a din Turcia și Rusia au discutat situația din Siria. Detaliile discuțiilor nu au fost dezvăluite. Sute de mii de sirieni forțați să-și părăsească casele s-au îndreptat către granița cu Turcia. Ankara implementează forțe suplimentare la frontieră, inclusiv vehicule blindate. Turcia găzduiește deja 3,5 milioane de refugiați din Siria.

Departamentul de Stat al SUA a confirmat că nu intenționează să retragă mai multe trupe americane din Siria.

„Suntem cu toții în stare de șoc și de groază pentru ofensiva fără compromis a lui Assad, susținută de Rusia și Iran", a declarat reprezentantul special al SUA pentru Siria, James Jeffrey.

Trimisul special al SUA pentru Siria, James Jeffrey, avertizează asupra unei crize internaționale, întrucât aproape trei sferturi dintr-un milion de sirieni au fost nevoiți să fugă din casele lor din provincia nord-vestică Idlib, în timp ce guvernul sirian susținut de ruşi își continuă ofensiva împotriva celor care contestă autoritatea lui Assad.

Forțele guvernamentale siriene, susținute de aeronave rusești, sunt, în prezent, desfăşurate în Idlib. Provincia siriană care găzduiește aproximativ 3 milioane de oameni. Idlib este ultima provincie din Siria controlată de forțele care se opun regimului Assad.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel