Războiul din Siria: Franța și Germania cer cât mai rapid un summit cu Rusia și Turcia

Tudor Curtifan / 22 feb 2020 / 11:25
Trupe ale Armatei Rusiei, angajate în conflictul din Siria
Trupe ale Armatei Rusiei, angajate în conflictul din Siria

Preşedintele francez Emmanuel Macron a cerut vineri organizarea ''cât mai curând posibil'' a unui summit privind situaţia din Siria cu Germania, Rusia şi Turcia pentru a opri luptele şi a evita o criză umanitară, relatează AFP.

"Trebuie să avem o reuniune cât mai curând posibil cu Germania, Rusia şi Turcia în aşa-numitul format Istanbul", a susţinut Macron la încheierea unui summit dedicat obţinerii unui acord privind cadrul financiar multianual pentru perioada 2021-2027.

"Forţele regimului de la Damasc susţinute de ruşi continuă înaintarea în regiunea Idleb, în nord-vestul Siriei, în pofida apelurilor de a pune capăt acestei ofensive", a spus preşedintele francez în cadrul unei conferinţe de presă, înainte de a pleca de la Bruxelles, potrivit Agerpres.

"Acest lucru riscă să provoace o catastrofă umanitară, o escaladare a conflictului şi o criză migratorie", a subliniat el.

Turcia a anunţat joi moartea a doi dintre soldaţii săi în nord-vestul Siriei într-un atac aerian atribuit regimului sirian.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy