Războiul din Libia: Trupele mareșalului Haftar au publicat numărul soldaților turci uciși, după ce Ankara nu l-a dezvăluit

Tudor Curtifan / 24 feb 2020 / 14:53

Forţele loiale comandantului ce controlează estul Libiei Khalifa Haftar au anunţat numărul soldați uciși în ultimele săptămâni, potrivit Agerpres, care citează Reuters. Anunțul vine la o zi după ce Ankara a recunoscut că a pierdut mai mulți ”martiri” în luptele din Libia.

Khalid al-Mahjoub, un purtător de cuvânt al autoproclamatei Armate Naţionale Libiene (LNA) a lui Haftar, a declarat că 16 soldați turci au fost uciși. Aceștia au murit în oraşul port Misrata, în lupte la Tripoli şi în oraşul al-Falah la sud de capitală.

Turcia sprijină Guvernul de Uniune Naţională (GNA) al Libiei internaţional recunoscut şi a trimis soldaţi sirieni alături de o parte din militarii săi şi arme pentru a ajuta administraţia cu sediul la Tripoli să respingă o încercare a LNA de a captura oraşul.

Forţele lui Haftar sunt susţinute de Emiratele Arabe Unite şi Egipt, primind de asemenea ajutor din partea mercenarilor ruşi.

 

Erdogan nu a dezvăluit numărul de soldați morți în confruntările cu trupele lui Haftar

 

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a recunoscut unele pierderi turceşti în "lupta" din Libia, dar nu a dezvăluit numărul soldaților uciși. Erdogan a anunțat în schimb că forțele Turciei au ”neutralizat” aproape 100 de luptători ai mareșalului Haftar.

"Suntem acolo (în Libia) cu soldaţii noştri (turci) şi echipele noastre din Armata Naţională Siriană. Continuăm acolo lupta. Avem mai mulţi martiri. În schimb, noi am neutralizat aproape o sută de legionari" ai lui Haftar, a declarat Erdogan.

CITEȘTE ȘI: Libia: Trupele mareșalului Haftar au distrus o navă a Turciei care transporta muniție de război (Video)

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy