Erdogan: Mai mulți soldați turci, uciși în Libia în luptele cu forțele mareșalului Haftar. Pierderile din cadrul LNA, uriașe

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:

Președintele turc, Recep Tayyp Erdogan, a declarat, în cursul zilei de ieri, că militarii mai mulți militari turci au fost uciși în Libia. Erdogan a mai afirmat că pierderile suferite de Armata Națională Libiană în confruntările cu Turcia au fost mari.

„Avem câțiva martiri. Dar am neutralizat aproape 100 de inamici în Libia", a declarat președintele Erdogan, potrivit publicației turcă Ahval News care citează agenția turcă Anadolu. Termenul neutralizat e folosit de autoritățile turce pentru a indica soldații inamici uciși sau capturați.

Erdogan nu a specificat însă numărul de soldați turci care au murit în confruntările cu Armata Națională Libiană (LNA).

Al Arabiya precizează însă pe contul de Tweeter că ar fi vorba de trei soldați turci care au fost uciși la Tripoli, capitala Libiei, în confruntările cu forțele mareșalului Haftar.

Erdogan a reiterat faptul că Turcia luptă împotriva „regimului nelegitim” al mareșalului Haftar.

În Libia are loc un conflict ce s-a transformat în război civil între Guvernul de Acord Național (GNA), recunoscut de ONU şi condus de Fayez al-Sarraj, și Armata Națională Libiană (LNA). Mareșalul Haftar controlează estul țării și a lansat în aprilie 2019 o ofensivă asupra orașului Tripoli.

În războiul civil din Libia, mareșalul Khalifa Haftar este sprijinit de Rusia, Emiratele Arabe Unite, Egipt şi Iordania, în timp ce GNA beneficiază de susţinerea Turciei.

CITEȘTE ȘI: Libia: Trupele mareșalului Haftar au distrus o navă a Turciei care transporta muniție de război (Video)

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel