Libia: O dronă a Turciei ar fi fost doborâtă de forțele mareșalului Haftar

Tudor Curtifan |
Data publicării:

O dronă a Turciei ar fi fost doborâtă de Armata Națională Libiană (LNA) a mareșalului Khalifa Hafta desupra Tripoli, capitala Libiei.

Potrivit agenției de presă Tass, care citează Forțele Armate ale Federației Ruse, drona Turciei a fost doborâtă în momentul în care s-ar fi pregătit să atace trupele din cadrul Armatei Naționale Libiene, controlate de mareșalul Haftar.

Sursa citată precizează că drona turcă a fost doborâtă deasupra Tripoli și efectua un zbor de la baza aeriană Mitig din Libia, cu intenția de a ataca trupele mareșalului Haftar.

Aeroportul militar Mitiga servește și pentru zboruri interne și internaționale, după ce principalul aeroport a fost grav afectat de luptele care au loc în Libia încă din 2014. Mitiga se află la opt kilometri de Tripoli.

CITEȘTE ȘI: Bombardament asupra aeroportul din Tripoli. Armata mareșalului Haftar a folosit un lansator de rachete ruses Grad

Drona turcă ar fi fost doborâtă în cursul zilei de miercuri.

Conflictul dintre Armata Națională Libiană (LNA) și Guvernul libian de uniune naţională (GNA), recunoscut de ONU, a divizat țara în 2014 și a dat naștere unui război civil. Haftar este susţinut de Egipt, Emiratele Arabe Unite și de Federația Rusă.

Generalul libian Khalifa Haftar conduce o ofensivă împotriva Tripoli din aprilie anul trecut. Potrivit ONU, peste 1000 de persoane au fost ucise în ultimele luni de la începutul operațiunii.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel