Război Yemen. Mattis, discuții despre pace între rebeli și Guvern

Tudor Curtifan / 22 noi 2018 / 09:33
Yemen
Yemen

Secretarul american al Apărării, Jim Mattis, a declarat miercuri că discuţii de pace între părţile implicate în conflictul din Yemen vor avea loc în Suedia la începutul lui decembrie, transmite Reuters.

"Pare că foarte, foarte devreme în decembrie, în Suedia, vom vedea atât tabăra rebelilor houthi cât şi cea a guvernului recunoscut de ONU", le-a spus Mattis reporterilor.

El a adăugat de asemenea că Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite au încetat operaţiunile ofensive în jurul oraşului portuar Hodeidah iar, în ciuda unor lupte sporadice, situaţia frontului nu s-a schimbat de cel puţin 72 de ore.

Potrivit AFP, anunţul lui Mattis intervine la puţin timp după sosirea în capitala yemenită a emisarului ONU, Martin Griffiths.

Forţele proguvernamentale sprijinite de o coaliţie militară sub comandament saudit încearcă din 2015 să-i alunge pe rebelii houthi susţinuţi de Iran din vastele teritorii pe care le-au cucerit în nordul şi centrul ţării, inclusiv capitala Sanaa.

În aproape patru ani, conflictul din Yemen s-a soldat cu aproape 10.000 de morţi şi a provocat, conform ONU, cea mai gravă criză umanitară din lume.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy