Război Ucraina. Separatiștii proruși, val de atacuri în Donbas

Darius Muresan |
Data publicării:

Forțele militare separatiste proruse au lansat luni, 24 septembrie, 27 de atacuri asupra forțelor comune ucrainene din Donbas, estul Ucrainei.

Potrivit unian.info, în timpul atacurilor au fost folosite și arme interzise. "Inamicul a deschis focul, folosind sisteme de rachete antitanc, lansatoare de grenade, mitraliere de calibru mare și alte arme de calibru mic. Forțele de ocupație rusești au atacat pozițiile Forțelor ucrainene din apropierea orașelor Zolote, Svitlodarsk, Krasnohorivka și Maryinka, precum și în apropierea satelor Krymske, Zaitseve, Pivdenne, Pisky, Novotroyitske, Hnutove, Vodiane, Lebedynske și Shyrokyne", se arată într-un comunicat al autorităților din Ucraina.

Potrivit sursei citate, în urma atacurilor din Donbas nu au fost înregistrate victime în rândul Armatei ucrainene, în timpul confruntărilor din ultima zi. Rapoartele de informații ucrainene precizează că un separatist prorus a fost ucis și alți patru au fost răniți în Donbas în ultimele 24 de ore.

Începând cu miezul nopții trecute, în noaptea dintre luni spre marți, forțele separatiste proruse au lansat deja încă două atacuri asupra pozițiilor ucrainene din apropierea satelor Vodiane și Shyrokyne din sectorul Mariupol.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel