Război Ucraina. Poroșenko: Rusia cheltuiește miliarde pentru menținerea regimului de ocupație

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Petro Poroşenko a declarat că Federația Rusă cheltuiește anual peste 4 miliarde de dolari pentru a întreţine regimurile de ocupație din Crimeea și din Donbas.

"Rusia cheltuiește peste 4 miliarde de dolari pe an pentru menținerea regimului de ocupație din Crimeea și din Donbas, ceea ce reprezintă o mare povară pentru situația din Rusia. Crimeea a fost un element al politicii interne a Kremlinului atunci când Putin (Vladimir Putin, preşedintele rus, n.red) a încercat să îşi crească ratingul înainte de alegeri", a afirmat Poroşenko, informează Rador.

Potrivit preşedintelui ucrainean, din cauza sancțiunilor internaționale cauzate de agresiunea rusă împotriva Ucrainei, Moscova a pierdut deja 150 miliarde de dolari, adică 10% din PIB-ul ţării.

Conflictul din Donbas continuă, chiar dacă la foc mocnit, iar - potrivit cifrelor ONU - confruntările din estul Ucrainei s-au soldat cu peste 13.000 de morţi din 2014 până în prezent. Moscova este acuzată de Kiev şi Occident că acordă sprijin rebelilor proruşi din Doneţk şi Lugansk, dar Rusia neagă, în pofida evidenţelor, susţinând că în Ucraina este în curs un 'război civil'.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel