Război Ucraina. O treime din ruși susțin anexarea Donbasului de către Rusia

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Războiul din Ucraina
Războiul din Ucraina

Aproape o treime din ruși susțin ocuparea Donbasului, potrivit unui sondaj efectuat în Federația Rusă.

Totodată, o altă treime din cei intervievați susțin că regiunea Donbas, din Ucraina, ar trebui să se constituie într-un „stat independent".

 

Aproape o treime din ruși susțini anexarea Donbasului de către Rusia

 

Răspunzând la o întrebare despre viitorul politic al Donbasului, zonă de conflict între Armata Ucrainei și separatiștii proruși, 29% dintre respondenți au declarat că ar dori ca regiunea Donbas să devină stat independent, în timp ce 27% au spus că ar dori care regiunea să devină o parte din Federația Rusă. Sondajul a fost efectuat de un ONG rus, informează Unian. 

Aproximativ 17% dintre respondenți au spus că ar dori ca Donbasul să rămână parte a Ucrainei, dar ar trebui să fie guvernat din punct de vedere politic independent de Kiev. Doar 14% dintre respondenți au declarat că ar dori ca Donbasul să revină Ucrainei și să aibă același statut ca înainte de începerea războiului. Totodată, 13% nu au dorit să răspundă la întrebare.

Confruntările din estul Ucrainei s-au soldat cu peste 13.000 de morţi din 2014 până în prezent. Moscova este acuzată de Kiev şi Occident că acordă sprijin rebelilor proruşi din Doneţk şi Lugansk, dar Rusia neagă, în pofida evidenţelor, susţinând că în Ucraina este în curs un 'război civil'.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel