Război Ucraina. Majoritatea locuitorilor din Donbasul ocupat consideră teritoriul parte a Ucrainei

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Război Ucraina
Război Ucraina

Majoritatea locuitorilor din Donețk și Luhansk, Donbasul ocupat și controlat de separatiștii pro-ruși, consideră că aceste teritorii sunt parte a Ucrainei.

Sondajul a fost realizat în luna februarie și martie a acestui an, dar a fost dat abia acum publicității. Potrivit Deutsche Welle, au fost intervievate telefonic 2.400 de persoane atât din Donbasul ocupat cât și din regiunile controlate de Armata Ucrainei.

54,5% dintre respondenții care locuiesc în zonele ocupate consideră că aceste teritorii fac parte din Ucraina. Dintre aceștia, 31% ar dori ca teritoriile să primească un statut de autonomie în cadrul Ucrainei în timp ce 23,5% doresc ca acestea să revină Ucrainei fără a beneficia de un statut de autonomie.

27,2% dintre cei intervievați doresc ca teritoriile Donețk și Luhansk să fie integrate în Federația Rusă, dar să dețină un statut de autonomie.

18,3% din cetățenii Donbasului ocupat optează pentru aderarea oficială la Federația Rusă fără autonomie.

În ceea ce privește opinia locuitorilor din Donbasul controlat de guvernul de la Kiev, cifrele sondajului sunt fără echivoc. Peste 95% din respondenți consideră că teritoriile ocupate de separatiștii pro-ruși sunt fac parte din Ucraina.

Peste 13.000 de persoane au fost ucise în conflictul dintre trupele ucrainene și separatiștii pro-ruși declanțat în estul Ucrainei în 2014.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel