Război Ucraina. Kievul respinge vehement orice dialog cu ”marionetele” Rusiei

Tudor Curtifan / 25 feb 2019 / 09:22

Reprezentantul Ucrainei pentru soluționarea problemei Donbas, prim-vicepreședintele Radei Supreme, Iryna Gerashchenko, a declarat că nu va exista niciun dialog cu așa-zisele republici din Donbas.

Iryna Gerashchenko spune că Ucraina nu va dialoga cu republicile separatiștilor proruși, iar orice dialog cu privire la soluționarea conflictului din estul țării se va purta doar în formatul Minsk.

„Nu va exista un dialog direct cu pseudo-republicile din Donbas, ocupate de ruși”, a transmis aceasta care a adăugat că Ucraina nu are nicio intenție să legitimeze astfel republicile din Donbas.

Ea a reamintit că negocierile au loc numai în formatul Minsk, între Ucraina, Rusia și OSCE.

„Acordurile sunt semnate de către reprezentanții a trei părți - Ucraina, Federația Rusă și OSCE. Nu există niciun cuvânt despre LPR/ DPR (n.r. - Pepublica Populară Luhansk și Republica Populară Donețk) sau alte abrevieri inutile în acordurile de la Minsk", a spus oficialul ucrainean, săptămâna trecută, informează UNIAN.

Potrivit Irynei Gerashchenko, Ucraina va dialoga „despre eliberarea Donbasului direct cu Rusia, prin medierea partenerilor noștri internaționali. Nu cu marionetele Kremlinului".

Anterior acestei poziții a Ucrainei, Denis Pushilin, liderul auto-proclamatei Republici Populare Donețk, a cerut Kievului să înceapă negocierile directe privind soluționarea conflictului din Donbas.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy