Război Siria. Turcia anunță că a distrus zeci de tancuri siriene în ultimele săptămâni - Video

Eduard Pascu / 28 feb 2020 / 09:26

Turcia a neutralizat un număr de 1.709 de elemente ale regimului în operațiunile din Idlib, nord-vestul Siriei, în ultimele 17 zile, au spus surse de securitate, citate de agenția turcă Anadolu.

Autoritățile turce folosesc adesea termenul „neutralizat" cu referire la militarii care au fost uciși sau capturați.

Forțele armate turce au distrus un total de 55 de tancuri, trei elicoptere, 18 vehicule blindate, 29 artilerii autopropulsate, 21 de vehicule militare, patru sisteme antiaeriene Docka, șase depozite de muniții și șapte obuziere în operațiuni, au declarat sursele de securitate sub protecția anonimatului.

În septembrie 2018, Turcia și Rusia au convenit să transforme Idlib într-o zonă de tampon în care să fie interzise în mod expres actele de agresiune.

Dar mai mult de 1.300 de civili au fost uciși în atacuri ale regimului și ale forțelor rusești în zona tampon, deoarece încetarea focului continuă să fie încălcată.

În prezent, zona găzduiește 4 milioane de civili, inclusiv sute de mii strămutați de către forțele regimului în ultimii ani din întreaga țară sfâșiată de război.

Peste un milion de sirieni s-au mutat în apropierea graniței cu Turcia din cauza unor atacuri intense.

De la începutul sângerosului război civil din Siria din 2011, Turcia a primit în jur de 3,7 milioane de sirieni care au fugit din țara lor, devenind astfel cea mai bună țară care gazduiește refugiați.

Vezi și: Războiul din Idlib. Armata siriană aduce pe câmpul de luptă mai multă tehnică militară (Foto)

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy