Război Siria. Rusia a reluat atacurile aeriene în Idlib

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Rusia a reluat marţi atacurile aeriene împotriva insurgenţilor în provincia Idlib din nord-vestul Siriei, după o pauză de mai multe săptămâni, au anunţat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) şi o sursă a insurgenţilor, potrivit Reuters.

OSDO afirmă că au avut loc 45 de lovituri aeriene, care au ucis cel puţin 12 civili, informează DPA.

Preşedintele sirian Bashar al-Assad încearcă să recucerească întreg teritoriul Siriei şi a înregistrat mari victorii împotriva insurgenţilor de când Rusia s-a raliat eforturilor lui de război în 2015.

Săptămâna trecută, o sursă apropiată Damascului a declarat că executivul pregăteşte o operaţiune ofensivă pentru a recuceri provincia Idlib, însă Turcia, a cărei armată are câteva posturi de observaţie la graniţa cu zona insurgenţilor, a atenţionat împotriva unui asemenea asalt.

Raidurile aeriene ale Rusiei au încetat în provincia Idlib şi în împrejurimi la 15 august, însă forţele pro-Assad au continuat bombardamentele aeriene şi atacurile împotriva insurgenţilor, subliniază OSDO.

Sursa insurgenţilor şi OSDO au declarat că atacuri aeriene au loc în provincie lângă Jisr al-Shughour, în partea de vest a teritoriului deţinut de insurgenţi în nord-vestul ţării.

Liderii rus, turc şi iranian urmează să aibă o întrevedere în 7 septembrie în Iran, unde este aşteptat să discute asupra situaţiei din nord-vestul Siriei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel