Război Siria: Aviația rusă ar fi bombardat o piață publică. Moscova neagă

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), organism independent de monitorizare, a anunţat luni că avioane ruseşti au bombardat o piaţă publică din centrul oraşului Maaret al-Numaan din provincia siriană Idlib (nord-vestul ţării), provocând cel puţin 23 de morţi şi cel puţin 60 de răniţi, transmite dpa din Beirut. 

Armata rusă a negat efectuarea vreunui atac aerian luni asupra unei pieţe aglomerate din Idlib. 

Forţele aeriene ale Rusiei "nu au efectuat nicio astfel de misiune în această parte a Republicii Arabe Siriene", a menţionat Ministerul rus al Apărării într-un comunicat transmis prin email agenţiei dpa. 

Rusia este principalul aliat militar al controversatului preşedinte sirian Bashar al-Assad în această ţară din Orientul Mijlociu devastată de un război civil multilateral.

Începând cu sfârşitul lunii aprilie, forţele lui Bashar al-Assad, susţinute de puterea aeriană a Rusiei, au dus o campanie masivă împotriva rebelilor din provinciile Hama şi Idlib, ultimele mari bastioane ale opoziţiei din ţară. Ofensiva a provocat până acum moartea a 2.599 de oameni, inclusiv 707 civili, şi deplasarea a peste 300.000 de persoane, potrivit OSDO.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel