Război Siria. Apărarea antiaeriană a respins un atac cu rachete israeliene

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Apărarea antiaeriană a regimului sirian a fost activată miercuri în zori pentru a face faţă a ceea ce Damascul a numit drept o 'agresiune israeliană', doborând 'un anumit număr de rachete' care au vizat sudul Siriei, a anunţat agenţia oficială siriană Sana, citată de AFP.

Atacul a avut loc în jurul orei două dimineaţă (23:00 GMT) în sectorul Tall al-Hara, în provincia Deraa, situată nu departe de Platoul Golan, a precizat Sana. 'Pagubele se limitează la distrugeri materiale, nu există pierderi umane', a mai precizat agenţia.

'Bateriile de apărare antiaeriană ale armatei siriene s-au confruntat cu o agresiune israeliană dusă cu ajutorul unor rachete asupra Tall al-Hara, regiune din sudul ţării, şi un anumit număr (de rachete) a fost doborât', subliniază Sana.

Agenţia de presă oficială a regimului de la Damasc acuză de asemenea Israelul că duce un 'război electronic' pentru a 'bruia radarele' siriene.

 

Nu este clar care erau țintele rachetelor israeliene

 

Dar Sana nu precizează ţintele vizate de Israel. Însă, de la începutul conflictului în Siria în 2011, statul israelian a efectuat mai multe raiduri împotriva poziţiilor militare ale regimului lui Bashar al-Assad, precum şi ale aliaţilor săi, Iranul şi Hezbollah.

Cele mai recente bombardamente israeliene în Siria au avut loc la începutul lunii iunie. Armata israeliană a lovit în 24 de ore numeroase poziţii ale forţelor loialiste regimului Bashar al-Assad, ucigând 15 combatanţi, potrivit organizaţiei neguvernamentale Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO).

În mai, Israelul a vizat provincia Quneitra, în sudul Siriei. Statul israelian a declarat în repetate rânduri că nu va lăsa Siria vecină să devină un cap de pod al Teheranului.

În ianuarie, Israelul a lovit poziţii iraniene în Siria, afirmând că a acţionat ca ripostă la un tir cu rachetă iranian venind dinspre teritoriul sirian. Potrivit OSDO, circa 21 de persoane, în principal iranieni, au fost ucise în atacurile aeriene de atunci.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel