Război în Siria. Riscul semnalat de Franța

Sebastian Florea |
Data publicării:

Franţa avertizează cu privire la riscul unor crime de război în Siria.

Franţa avertizează în legătură cu riscul unor crime de război în Siria, a afirmat joi, la Beijing, ministrul de externe francez Jean-Yves Le Drian, în contextul în care regimul preşedintelui Bashar al-Assad încearcă să preia controlul asupra provinciei Idlib, ultimul bastion al rebelilor, relatează AFP.

'Franţa avertizează, am spus, vreau să o spun din nou, împotriva riscurilor unor crime de război', a declarat Le Drian, în cursul unei conferinţe de presă susţinute alături de omologul său chinez Wang Yi. Potrivit oficialului francez, Parisul atrage atenţia mai ales asupra utilizării de arme chimice.

''Orice trecere a acestei linii roşii ar avea aceleaşi consecinţe pe care le-am văzut în aprilie'', a avertizat el, referindu-se la bombardamentele americane, britanice şi franceze lansate ca reacţie la un presupus atac chimic în oraşul Douma, de lângă Damasc, atac soldat cu cel puţin 40 de morţi.

Regimul de la Damasc este acuzat că a folosit în mod repetat arme chimice în timpul conflictului care afectează Siria din 2011 şi care s-a soldat cu peste 350.000 de morţi. Peste 80 de persoane au fost ucise în aprilie 2017 într-un atac la Khan Sheikhoun, în provincia Idlib. Potrivit ONU, violenţele din nord-vestul Siriei au cauzat strămutarea a peste 38.500 de persoane din septembrie pe fondul escaladării ostilităţilor, în provincia Idlib, vizată de bombardamente ale regimului sirian şi ale aliatului său rus.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel