Război Afganistan. Cel puţin 35 de civili, ucişi într-un atac al forţelor guvernamentale în provincia Helmand

Eduard Pascu |
Data publicării:

Cel puţin 35 de civili au fost ucişi şi 13 răniţi în cursul unui atac întreprins de forţe guvernamentale afgane în provincia sudică Helmand, transmite Reuters, citând doi responsabili ai consiliului provincial.

Incidentul a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, când forţele guvernamentale au întreprins un raid asupra unei case despre care oficialii spun că era folosită de talibani pentru pregătirea de atentatori sinucigaşi. În timpul atacului a fost lovită şi o clădire adiacentă unde se desfăşura o petrecere de nuntă.

'Au fost ucişi 35 de civili şi 13 sunt răniţi. Aceşti oameni luau parte la o petrecere de nuntă în apropierea locului unde a avut loc atacul, în zona Khaksar din districtul Musa Qala', a declarat Attaullah Afghan, membru al consiliului provinciei Helmand.

Un al doilea membru al consiliului provincial, Abdul Majid Akhundzadah, a afirmat că 40 de oameni, toţi civili, au fost ucişi în atac. 

Vezi și: Un nou atentat în Afganistan. O bombă a explodat în apropierea unui spital din orașul Qalat

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel