Un nou atentat în Afganistan. O bombă a explodat în apropierea unui spital din orașul Qalat

Eduard Pascu |
Data publicării:

Cel puțin 20 de persoane au fost ucise și alte 95 au fost rănite grav după ce o mașină ticsită cu explozibil a fost detonată în apropierea unui spital din orașul Qalat, provincia Zabul din Afganistan, transmite Jane. 

Nivelul de violență din Afganistan a crescut de la prăbușirea negocierilor pentru pace dintre Statele Unite și talibani.

Într-unul dintre ultimele incidente, cel puțin 20 de persoane au fost ucise și alte 95 de rănite atunci când o mașină talibană a fost detonată în apropierea unui spital din sudul orașului afgan din Qalat, în provincia Zabul, pe 19 septembrie, informează presa locală.

Talibanii care au revendicat atacul au spus că principala lor țintă a fost de fapt o clădire a Direcției Naționale de Securitate: agenția principală de informații din Afganistan.

Talibanii au efectuat atacuri aproape zilnice în urma eșecului negocierilor cu Washingtonul și au încercat, de asemenea, să perturbe pregătirile pentru alegerile prezidențiale afgane care vor avea loc pe 28 septembrie, efectuând atentate sinucigașe la mitingurile electorale atât în provincia Parwan, cât și la Kabul pe 17 septembrie.

Grupul insurgent a avertizat conducerea de la Kabul că va intensifica atacurile împotriva instituțiilor guvernamentale, precum și trupele locale și străine pentru a descuraja poporul afgan de a vota la alegerile viitoare.

Secretarul de stat american, Mike Pompeo, a condamnat escaladarea recentă a violenței, afirmând că "prin aceste atacuri, talibanii demonstrează nesocotire flagrantă față de oamenii și instituțiile din Afganistan. Pentru ca afganii să trăiască în pace, talibanii trebuie să înceapă să demonstreze un angajament autentic decât să continue cu violența și cu distrugerea care provoacă un astfel de prejudiciu poporului afgan și pentru viitorul țării lor", a spus el.

Pompeo a subliniat, de asemenea, că Afganistanul a suferit zile întregi și alte provocări ca urmare a atacurilor talibanilor împotriva liniilor de înaltă tensiune care alimentează cu energie electrică spitale, școli și case din multe zone ale țării.

Vezi și: Atentat în Afganistan la mitingul electoral ale președintelui Ashraf Ghani

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel