Raport SUA. Eficiență scăzută în finanțarea anti-terorismului

Bogdan Cotiga / 01 iun 2018 / 21:46
Recrutare - MApN
Recrutare - MApN

Un raport guvernamental american ridică întrebări cu privire la modul în care Pentagonul și Departamentul de Stat al SUA supraveghează proiectele de combatere ale terorismului în România și alte țări.

Potrivit unui raport publicat săptămâna aceasta, Government Accountability Office (GAO), o instituție de audit guvernamentală, echivalentă a Curții de Conturi din România, a constatat că Pentagonul are dificultăți în a îndeplini sarcina de a asigura uneltele potrivite luptei anti-terorism din țări precum România, Iordania sau Filipine și are îndoieli că aceste proiecte sunt sustenabile.

Miliarde de dolari pentru anti-terorism

Instituția de audit americană a constatat faptul că miliarde de dolari ai contribuabililor americani continuă să intre în acțiuni care vizează creșterea capacităților de combatere a terorismului prin intermediul a sute de proiecte în întreaga lume. Aceste proiecte vizează finanțarea instruirii forțelor locale și fac parte din programul Global Train and Equip demarat în 2006. Agenția guvernamentală americană are îndoieli că Pentagonul  și Departamentul de Stat al SUA supravegheaza îndeaproape eficiența implementării acestui program.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy