Raport: Soldați ruși, pe teritoriul Ucrainei. Kievul a prezentat cifrele arsenalului separatiștilor

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:

Ambasadorul Kievului la Naţiunile Unite, Vladimir Ielcenko, la o reuniune a Consiliului de Securitate, a prezentat cifrele privind unitățile militare separatiste angrenate în conflictul din estul Ucrainei. 

Oficialul ucrainean a precizat că țara sa deține dovezi că 2.000 de militari din Armata Rusiei se află pe teritoriul Ucrainei.

Conform situaţiei de la începutul lunii februarie, unităţile militare proruse în Donbas dispuneau de un efectiv de 496 de tancuri de luptă (comparabil cu arsenalele unor ţări precum Germania, Franţa sau Indonezia), de 938 de vehicule blindate (similar cu capacităţile Peru şi Kuweit), de 128 lansatoare de rachete multiple (cu câteva mai puţin decât Indonezia), de 776 sisteme de artilerie, inclusiv artileria autopropulsată (tot atâtea cât au ţări precum Kazahstanul sau Etiopia), a indicat Ielcenko.

Potrivit acestuia, forţa armată de 35.000 de persoane a rebelilor din Donbas este sprijinită de 2.000 de militari din armata regulată rusă, în principal în poziţii-cheie, dintre care mulţi au experienţa luptelor din Siria.

În cadrul aceleiași declarații, bmbasadorul Kievului la Naţiunile Unite, Vladimir Ielcenko, a adăugat că Rusia a concentrat peste 87.000 de militari la frontiera sa cu Ucraina.

Conflictul dintre forţele ucrainene şi separatiştii proruşi, care a izbucnit în estul Ucrainei în 2014 după anexarea Peninsulei Crimeea de către Rusia, a făcut până în prezent 13.000 de morţi.

 

CITEȘTE ȘI: Kievul acuză: Zeci de mii de soldați ruși, la frontiera cu Ucraina

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel