Raport ISW: Ritmul operațiunilor rusești în Ucraina a scăzut, ofensiva „Wagner” asupra oraşului Bakhmut se apropie de punctul culminant

Cristian Soare |
Data publicării:
Mercenari ai PMC Wagner Group în Bakhmut. Sursa Foto: RIA Novosti
Mercenarii ruși din cadrul PMC Wagner au redus numărul de atacuri asupra Bakhmut. Acest lucru înseamnă că atacul asupra orașului se apropie de punctul culminant.
Mercenari ai PMC Wagner Group în Bakhmut. Sursa Foto: RIA Novosti Mercenarii ruși din cadrul PMC Wagner au redus numărul de atacuri asupra Bakhmut. Acest lucru înseamnă că atacul asupra orașului se apropie de punctul culminant.

Experții de la Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) au concluzionat că trupele rusești și-au încetinit operațiunile pe linia frontului din Ucraina, comparativ cu săptămânile precedente. Analiștii spun că forțele ruse de ocupaţie au obținut doar câștiguri tactice minime de-a lungul întregii linii de front din regiunea Luhansk în ultima săptămână și că este posibil ca forțele ucrainene să fi reușit să lanseze contraatacuri și să recupereze unele porţiuni de teritoriu în regiunea Luhansk.

În plus, potrivit acestora, ofensiva generală a Wagner Group asupra Bakhmut pare să se apropie de punctul culminant.

Potrivit experților, recentele succese înregistrate de Wagner la nord de Bakhmut indică faptul că pierderile de efective, artilerie și echipamente în bătălia pentru acest oraş pot limita serios capacitatea aşa-zise companii militare private ruse (PMC) de a finaliza încercuirea Bakhmutului sau de a câștiga un teritoriu semnificativ în bătălia pentru zonele urbane.

„În plus, se pare că atacul total al grupului Wagner asupra lui Bakhmut se apropie de punctul culminant. Surse militare ucrainene notează o scădere vizibilă a numărului de atacuri în și în jurul lui Bakhmut, în special în ultimele zile”, relatează ISW.

Acestea sugerează, de asemenea, că este puțin probabil ca o cucerire a micilor așezări de la nord de Bakhmut să îmbunătățească capacitatea Wagner de a captura întregul oraş sau obţină alte câștiguri importante din punct de vedere operațional.

Prin urmare, este probabil ca ofensiva Wagner asupra Bakhmut să se apropie de punctul culminant. Forțele ruse vor trebui probabil să desfășoare noi unităţi militare pentru a împiedica atingerea acestui punct culminant.

Raportul notează: "Este posibil ca armata rusă să poată face acest lucru, deoarece ISW a observat unități ale regimentelor aeropurtate rusești în Bakhmut și în jurul acestuia, care nu par a fi puternic implicate în lupte în acest moment. De asemenea, este posibil ca rușii să desfășoare elemente ale altor unități regulate, inclusiv, probabil, Divizia a 2-a de infanterie motorizată, sau unități redistribuite din alte părți ale zonei de război''.

Dar se pare că ofensiva Wagner nu va fi suficientă pentru a captura Bakhmut. Trupele rusești nu desfășoară ofensive active sau de succes în alte părți din zona de război și, pe măsură ce ritmul operațiunilor în zonele critice ale frontului încetinește, este posibil ca forțele ucrainene să aibă mai multe oportunități de a recâștiga controlul anumitor zone.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel