Rachetele AC-130W au fost folosite pentru prima dată pe aeronave P-8A Poseidon în cadrul unui exercițiu în Golful Persic

Eduard Pascu |
Data publicării:

US Naval Forces Central Command a anunțat că aeronavele P-8A Poseidon alocate serviciului au efectuat un prim exercițiu cu rachetele AC-130W Stinger II, transmite Defence Blog.

Exercițiul a fost conceput pentru a spori capacitățile forțelor americane de a răspunde amenințărilor de suprafață și a implicat aeronavele P-8 ale SUA care efectuează recunoaștere pe distanțe lungi și echipamente care selectează ținte de suprafață simulate pentru ca rachetele AC-130W să le atace.

Rachetele AC-130W sunt folosite în mai multe teatre de operații folosind muniții ghidate de 30 mm, 105 mm pentru a executa misiuni de sprijin aerian. Acest exercițiu marchează pentru prima dată când aceste rachete au fost integrate în sprijinul direct al operațiunilor de securitate maritimă din Golful Persic.

Deși aceasta este prima integrare a rachetelor AC-130W pe acest tip de avion, operațiuni similare dar intergrate pe activele Operațiunilor Speciale au fost efectuate în Golf de Forțele Navale ale SUA cu elicopterele MH-6M Little Bird în timpul Operațiunii Earnest Will din 1987 până în 1988.

„Am folosit în trecut eficient capacități similare comune pentru a contracara forțele beligerante care încearcau să perturbe sau să împiedice libera circulație a mărfurilor și libertatea de navigație în această regiune folosind forța sau să atace forțele americane, coaliția sau partenerii", a spus viceamiralul Jim Malloy, comandant al NAVCENT. „Vom continua să lucrăm pentru a îmbunătăți în continuare letalitatea forțelor noastre prin capacitatea noastră de a angaja simultan o multitudine de amenințări în Golful Persic, Marea Roșie și apele adiacente", a mai spus acesta.

 

Vezi și: US Navy a prezentat noi tipuri de rachete care pot anihila bărcile rapide de atac ale Iranului - Video

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel