Rachete și drone la baza americană din Siria

Sursă foto: Special Operations Recruiting Battalion, U.S. Army
Sursă foto: Special Operations Recruiting Battalion, U.S. Army

Mișcarea de Rezistență Islamică din Irak, un grup-umbrelă care reprezintă mai multe facțiuni armate irakiene, a revendicat atacul cu drone kamikaze asupra bazei Al-Shaddadi din provincia Hasakah din nord-estul Siriei, unde sunt staționate forțele americane, relatează Anadolu.

Gruparea Mișcarea de Rezistență Islamică din Irak a emis o declarație în care își confirmă angajamentul de a „rezista forțelor de ocupație americane în Irak și regiune” și a catalogat atacul său drept un răspuns la „masacrul desfășurat de entitățile sioniste (Israel) împotriva oamenilor din Gaza. Nu se știe dacă au existat victime în atac, iar SUA nu au comentat încă incidentul.

Anterior, a fost efectuat un atac cu rachetă la bază. Recent, atacuri cu drone kamikaze și arme de la sol la suprafață au vizat baze militare americane din regiunea Al-Tanf din sud-estul Siriei, districtul Malikiyya de lângă granița cu Irak, orașul Al-Shaddadi din provincia Hasakah și Deir, provincia ez-Zor.

Zona Deir ez-Zor, situată la est de râul Eufrat, este ocupată de PKK (Partidul Muncitorilor din Kurdistan) susținută de SUA, în timp ce capitala provinciei și alte zone rurale sunt controlate de regimul sirian Bashar al-Assad împreună cu grupări pro-iraniene.

Grupurile susținute de Iran lansează periodic atacuri cu rachete și vehicule aeriene fără pilot (UAV) înarmate împotriva bazelor americane de pe malul de est al râului Eufrat.

Într-un discurs în octombrie 2023, liderul Iranului, ayatollahul Al Khamenei, a declarat că „forțele de rezistență” din regiune vor lua măsuri dacă atacurile israeliene vor continua.

După aceea, au început atacurile kamikaze cu drone și rachete asupra bazelor militare americane din Siria și Irak. Grupările susținute de Iran, care activează pe teritoriul Siriei și al Irakului au revendicat atacurile.

Administrația americană, dând vina pe Iran pentru atacuri, a anunțat că a răspuns și a efectuat mai multe lovituri aeriene împotriva instalațiilor utilizate de Corpul Gărzii Revoluționare Islamice din Iran și de grupurile afiliate din estul Siriei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel