Racheta rusească OTRK Iskander are rază mai lungă de acțiune

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Sistemele de rachete operaționale-tactice Iskander (OTRK) sunt înarmate cu o rachetă unică, pe distanță lungă, capabilă să lovească ținte la distanțe de până la 2.000 de kilometri, deși până acum capabilitățile OTRK erau limitate la o distanță de numai 500 de kilometri.

Aceste informații provin din infografia prezentată de Rostec Corporation, în care sunt prezentate toate tipurile de sisteme Iskander rusești, inclusiv versiunea de bază a sistemului de rachete Iskander, o versiune modernizată echipată cu rachete Iskander-M și una cu rachete de croazieră Iskander-K, care pot atinge ținte aflate și la 2.000 de kilometri.

(w670)

 

Având în vedere capabilitățile OTRK Iskander dacă este desfășurat de exemplu în regiunea Kaliningrad, va putea atinge cu succes ținte în 80% din Europa - doar Spania și Portugalia vor fi excepție.

 

(w670)

 

Ar trebui clarificat faptul că sunt destule controverse în ceea ce privește racheta rusă Iskander-K, deoarece partea americană consideră că aceasta nu este o rachetă de croazieră, ci o rachetă balistică 9M729.

Apariția rachetelor cu rază lungă de acțiune Iskander-K a devenit cunoscută încă din 2018, cu toate acestea, din motive necunoscute, aceste date nu au fost transmise către presă.

Vezi și: Sistemele de rachete operaționale-tactice Iskander au fost conectate la Internetul Militar

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel