Racheta hipersonică Tsirkon va fi testată și de la bordul submarinului nuclear Severodvinsk

Eduard Pascu / 25 dec 2020 / 14:23

În cadrul programului pentru testarea rachetei hipersonice Tsirkon de la bordul fregatei Amiral Gorshkov din cadrul Flotei Nordului s-a încheiat pentru acest an cu trei lansări reușite, a declarat o sursă din complexul industrial-apărare.

"La sfârșitul acetui an au fost făcute trei lansări programate: două împotriva țintelor navale și una împotriva unei ținte terestre", a spus sursa. "Precizia a fost uimitoare. Toate rachetele au lovit în plin țintele desemnate", transmite TASS care citează o sursă din industrie.

Corporația militar-industrială NPO Mashinostroyeniya (afiliată a Tactical Missiles Corporation), care a dezvoltat și fabricat racheta Tsirkon s-a abținut de la comentarii.

Pentru prima dată, o rachetă hipersonică Tsirkon a fost lansată de la bordul fregatei Amiral Gorshkov la începutul lunii octombrie 2020. Racheta, lansată din Marea Albă, a lovit o țintă navală în Marea Barents. A zburat cu o viteză maximă de Mach 8 și s-a ridicat la o altitudine de 28 de kilometri.

Următoarea lansare test a avut loc în luna noiembrie. Racheta Tsirkon a atins o țintă navală aflată la 450 de kilometri distanță și a dezvoltat o viteză de peste Mach 8, a declarat Ministerul Apărării.

O nouă lansare a avut loc pe 11 decembrie a anunțat Ministerul Apărării. Lansările de testare de la bordul fregatei Amiral Gorshkov vor fi finalizate în 2021. Ulterior, racheta va fi lansată de la bordul submarinul cu propulsie nucleară Severodvinsk.

Citește și: Rusia a testat racheta hipersonică Tsirkon în Marea Albă lovind o țintă aflată în Marea Barents

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy