Un F-35 a lansat cu succes, în premieră, o rachetă de tip JSM

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Racheta JSM F-35A  Sursa foto: Forsvars Materiell
Racheta JSM F-35A Sursa foto: Forsvars Materiell

Agenția Norvegiană pentru Materiale de Apărare (FMA sau Forsvars Materiell) a efectuat cu succes o primă lansare din zbor a rachetei de tip Joint Strike Missile (JSM) de la bordul unui avion de test F-35A AF-1. Testul a avut loc deasupra zonei deșertice de lângă baza forțelor aeriene Edwards.

Rachetele JSM, JSOW-ER și AARGM-ER vor fi integrate pe avioanele F-35 variantele A și C, transmite Naval News.

Racheta JSM este dezvoltată de compania norvegiană Kongsberg Defense & Aerospace (KDA). Testul a avut loc ca parte a programului de integrare JSM pe avioanele F-35 și se desfășoară în strânsă cooperare cu autoritățile din SUA.

JSM este o variantă de rachetă lansată aerian similară celei Naval Strike (NSM) cu capacitatea de a ataca ținte atât pe mare cât și pe uscat. JSM are rază lungă de acțiune, poate fi transportată intern de un F-35 și nu afectează capacitățile stealth ale aeronavei.

Sursa citată precizează că racheta este extrem de dificil de detectat și de distrus chiar și pentru cele mai avansate sisteme de apărare.

Kongsberg Defense & Aerospace AS a încheiat cu Japonia un al doilea contract pentru a furniza rachete JSM (Joint Strike Missile) pentru flota de avioane de luptă F-35. Contractul are o valoare de 93 de milioane de dolari.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel