Un F-35 a lansat cu succes, în premieră, o rachetă de tip JSM

Eduard Pascu / 23 Martie 2021 / 15:42
Racheta JSM F-35A  Sursa foto: Forsvars Materiell
Racheta JSM F-35A Sursa foto: Forsvars Materiell

Agenția Norvegiană pentru Materiale de Apărare (FMA sau Forsvars Materiell) a efectuat cu succes o primă lansare din zbor a rachetei de tip Joint Strike Missile (JSM) de la bordul unui avion de test F-35A AF-1. Testul a avut loc deasupra zonei deșertice de lângă baza forțelor aeriene Edwards.

Rachetele JSM, JSOW-ER și AARGM-ER vor fi integrate pe avioanele F-35 variantele A și C, transmite Naval News.

Racheta JSM este dezvoltată de compania norvegiană Kongsberg Defense & Aerospace (KDA). Testul a avut loc ca parte a programului de integrare JSM pe avioanele F-35 și se desfășoară în strânsă cooperare cu autoritățile din SUA.

JSM este o variantă de rachetă lansată aerian similară celei Naval Strike (NSM) cu capacitatea de a ataca ținte atât pe mare cât și pe uscat. JSM are rază lungă de acțiune, poate fi transportată intern de un F-35 și nu afectează capacitățile stealth ale aeronavei.

Sursa citată precizează că racheta este extrem de dificil de detectat și de distrus chiar și pentru cele mai avansate sisteme de apărare.

Kongsberg Defense & Aerospace AS a încheiat cu Japonia un al doilea contract pentru a furniza rachete JSM (Joint Strike Missile) pentru flota de avioane de luptă F-35. Contractul are o valoare de 93 de milioane de dolari.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy