Qatarul a primit a doua corvetă de la Fincantieri și este tot mai aproape să devină prima forță din Golf dotată cu submarine și portelicopter

Nicolae Iordan |
Data publicării:

Șeful Statului Major al Forțelor Armate din Qatar, Ghanem bin Shaheen Al-Ghanim, a discutat cu șefului Statului Major al Apărării din Italia, generalul Enzo Vecciarelli, pe 6 iunie, la Doha, despre modalitățile de consolidare a cooperării militare între cele două țări.

Ministerul Apărării din Qatar a informat că în orașul italian La Spezia, comandantul Forțelor de Apărare Aeriană din Qatar, Hamad Al-Nabit, a inaugurat (05.06.2021) nava "Sheraouh", a doua navă de patrulare rapidă fabricată de compania italiană "Fincantieri". Aceasta are o lungime de aproximativ 63 de metri, o lățime de 9,2 metri, o viteză maximă de 30 de noduri și un echipaj de 38 de marinari.

Cu acest prilej a fost inaugurat și Centrul de instruire "Halul 1", destinat pregătirii viitoarelor echipaje ale navelor qatariote.

În februarie 2021, Doha a inaugurat a doua din cele patru corvete contractate de la compania italiană "Fincantieri". corveta "Damasa", ca parte a dorinței continue a Qatarului de a-și întări capacitățile forțelor sale armate și de a-și extinde parteneriatele militare.

În noiembrie 2020, Qatarul și Italia au semnat două acorduri care includ un program de instruire pentru Forțele Aeriene și cooperarea între "Barzan Holdings" din Qatar și "Leonardo" din Italia, lideri în industria de apărare.

"Barzan Holdings" a încheiat un acord cu "Leonardo" în martie 2018, privind achiziționarea a 28 de elicoptere "NH-90".

Revista americană "Forbes" semnala în februarie 2020 că pe termen mediu Qatarul "va deveni prima țară din Golf care va deține submarine și un portelicopter", după ce Doha a semnat un acord în valoare de 5 miliarde de euro cu compania italiană "Fincantieri" pentru a construi nave de luptă, inclusiv submarine, și a înființa o bază navală externă. Pe lângă cooperarea în industria de apărare, în ultimii doi ani cele două țări au desfășurat exerciții militare comune.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel