Guvernul australian acordă un contract către Kongsberg pentru sistemele de rachete NASAMS

Eduard Pascu / 21 iun 2019 / 10:41

Guvernul australian și Kongsberg au anunțat o înțelegere în valoare de aproximativ 1,6 miliarde NOK (186 milioane dolari) pentru livrarea componentelor NASAMS la nivel național pentru sistem de rachete avansate.

Guvernul australian, Raytheon Australia și Kongsberg au anunțat aprobarea programului în 25 martie 2019, la ceremonia de lansare a noului centru de integrare comună Raytheon din Adelaide, Australia.

"Suntem încântați de faptul că Australia a ales NASAMS. Evoluția continuă a sistemului și adăugarea de utilizatori confirmă faptul că NASAMS este cel mai modern și mai avansat sistem de apărare aeriană din lume. NASAMS, produs de Kongsberg și Raytheon, este coloana vertebrală a sistemului de apărare aeriană pentru multe națiuni în deceniile viitoare", spune Eirik Lie, președintele Kongsberg Defense & Aerospace AS.

NASAMS a fost selectat de guvernul australian pentru programul de apărare aeriană de rază scurtă cunoscut sub numele de LAND19, faza 7B. Kongsberg este un subcontractant pentru Raytheon Australia.

NASAMS a fost aleasă în 2017 și este un sistem complet distribuit care permite armatei australiene să contracareze amenințările complexe la aer dincolo de raza vizuală și să crească considerabil protecția soldaților australieni.

Vezi și: Forțele aeriene ale Norvegiei testează rachete Sidewinder

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy