”PutinJugend”. Rusia spală pe creier o generație întreagă. Iată ce învață tinerii ruși: Manuale de istorie modificate sau pregătire militară de bază

Defilarea de 9 Mai - T-34, Captură de ecran / Un nou manual despre istoria Federației Ruse, fotografie din rețelele sociale, via Unian
Defilarea de 9 Mai - T-34, Captură de ecran / Un nou manual despre istoria Federației Ruse, fotografie din rețelele sociale, via Unian

Putin conduce Rusia în modul ”țară aflată sub asediu” spre o fundătură din care cu greu va putea ieși.

Propaganda rusă a reușit o performanță greu de atins: a transformat o invazie, un război de cucerire, într-o luptă pentru supraviețuire a statului rus. Cu o industrie forțată să sprijine efortul de război, Federația Rusă se transformă ca societate, iar ultimele exemple sunt grăitoare.

Liceenii ruşi vor putea să înveţe să piloteze drone de luptă începând cu noul an şcolar ce va debuta în septembrie, potrivit programei publicate luni de Ministerul Educaţiei. Potrivit acestui program, tinerii ruşi cu vârste între 15-17 ani se vor putea familiariza cu "mijloacele de utilizare militară a dronelor" sau cu modul de a "întreprinde misiuni de recunoaştere cu ajutorul unei drone".

O metodă mult mai periculoasă de a spăla pe creier noile generații de ruși este modificarea istoriei. De fapt, vorbim de metoda sovietică de falsificare grosolană a istoriei, aplicată în tot blocul statelor comuniste timp de zeci de ani.

 

Istoria de a 10-a și a 11-a, rescrisă

Un nou manual despre istoria Federației Ruse / fotografie de pe rețelele sociale, via Unian

Kremlinul rescrie, practic, istoria recentă, prin noile manuale de istorie pentru elevii din clasele a X-a și a XI-a, relatează presa rusă.

Datorită celui mai recent manual, tinerii ruși vor afla lucruri incredibile despre lumea din jurul lor.

Elevii ruși vor afla din aceste manuale despre statul „ultranaționalist” al Ucrainei, ai cărui locuitori își doreau, de fapt, să fie parte din Federația Rusă. Asemenea absurdități propagandistice vor fi predate în liceu.

Publicația UNIAN, care descrie cazul, relatează că manualul a rescris istoria ultimilor 50 de ani, incluzând, desigur, probleme legate de Ucraina. Include chiar și anexarea Crimeei și invazia Ucrainei, care este numită „operațiune specială” în terminologia Kremlinului.

Studenții ruși vor trebui să citească despre modul în care țările occidentale „sponsorizează rusofobia” în fostele republici sovietice și cum Occidentul atrage Rusia în conflicte.

Manualele menționează și antipatia generațională a ucrainenilor față de ruși, dar și presupusa dorință a locuitorilor din teritoriile ocupate de a rămâne ruși. Ucraina este numită „stat ultranaționalist”.

Conform manualului, Rusia a invadat Ucraina pentru a proteja Donbasul și locuitorii săi. Scrie despre presupusa persecuție și interzicerea opoziției (în fapt, agenții Moscovei) și ostilitatea față de lumea rusă.

Tot narativul are o asemenea tentă propagandistică, încât nimeni nu este surprins de declarațiile despre „unificarea societății ruse” un urma unei „operațiuni speciale”.

Mai mult, rușii pregătesc deja mai multe manuale, de data aceasta destinate elevilor mai tineri. După clasele a X-a și a XI-a, va fi timpul pentru clasele 5-9. Totul urmează să fie gata până la 1 septembrie.

Coordonatorul ”operației speciale” rescriere a istoriei pentru tinerii ruși este Vladimir Medinski, un fost asistent al președintelui Putin. Medinski a anunțat deja că capitolele care tratează evenimentele istorice de după 1970 au fost complet revizuite și rescrise. După cum puteți ghici, noul manual va fi singurul acceptat de autoritățile ruse.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel