Putin propune înăsprirea condițiilor pentru candidații la președinția Rusiei

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:

Președintele rus Vladimir Putin a propus înăsprirea condițiilor pentru cei care doresc să candideze la președinția Rusiei, în discursul anual din fața Adunării Federale, anunță agențiile ruse Tass și RIA Novosti.

Vladimir Putin a precizat că Rusia nu are nevoie de o nouă Constituție, dar actualei legi fundamentale i se pot adăuga anumite amendamente. Totuși, Putin a propus organizarea unui referendum pentru revizuirea Constituţiei, fapt ce ar consolida puterile Parlamentului și ar menține caracterul prezidențial al sistemului.

Președintele Rusiei a propus însă și înăsprirea cerințelor pentru cei care vor candida la președinția Federației Ruse. El a menționat câteva propuneri, precizând că cei care doresc să conducă de la Kremlin ar trebui să locuiască în Rusia cel puțin 25 de ani și să nu fi deținut niciodată o altă cetățenie.

Amintim că, potrivit Constituției Federației Ruse, Vladimir Putin nu va mai putea candida imediat la finalul actualului mandat pentru funcția pe care o ocupă în prezent.

În 2018, Vladimir Putin a fost reales președinte al Federației Ruse. El se află la al patrulea mandat, care va dura şase ani, până în 2024.

 

Cum ar mai putea 'păcăli' Putin Constituția

 

Putin, în vârstă de 67 de ani, se află la putere în Rusia din 1999, ocupând fie funcția de premier fie pe cea de președinte. Confrorm actualei Constituții, Putin nu va mai putea candida în 2024, deoarece legea interzice exercitarea a mai mult de două mandate consecutiv.

Potrivit analiștilor, există posibilitatea ca Putin să modifice această prevedere, sau să transfere către Executiv o mai mare putere, urmând să conducă din funcția de premier din nou, iar ulterior să recandideze la președinție.

Interesant este că în discursul de azi, Vladimir Putin a subliniat importanța ca Rusia să fie condusă în continuare de la Kremlin, dar a precizat că Parlamentul ar trebui să își asume mai multă responsabilitate în formarea Guvernului. Totodată, potrivit lui Putin, Duma de Stat ar trebui să aibă atribuția de a numi premierul.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel