Putin: Operaţiunea militară în Ucraina se derulează conform planului. Ucrainenii şi ruşii sunt un singur popor

Anca Murgoci |
Data actualizării: | Data publicării:
Preşedintele rus Vladimir Putin. Sursa Foto:Kremlin.ru
Preşedintele rus Vladimir Putin. Sursa Foto:Kremlin.ru

„Operaţiunea militară în Ucraina se derulează conform planului. Ucrainenii şi ruşii sunt un singur popor”, a zis Vladimir Putin.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a afirmat, joi seară, cu ocazia reuniunii Consiliului prezidenţial pentru Secruitate Naţională, că ucrainenii şi ruşii sunt "un singur popor", precizând că operaţiunea militară în Ucraina se derulează "conform planului".

"Ruşii şi ucrainenii sunt un singur popor. Operaţiunea militară se desfăşoară conform planului", a declarat Vladimir Putin, potrivit cotidianului Le Figaro şi agenţiei ANSA.

Liderul de la Kremlin susţine că armata rusă încearcă să creeze culoare umanitare pentru evacuarea civililor, dar că "neonaziştii" folosesc civilii ca scuturi umane. "Militarii noştri oferă coridoare sigure pentru civili, dar neonaziştii ucraineni şi mercenarii străini împiedică evacuările şi tratează civilii ca scuturi umane", a afirmat Vladimir Putin.

În contextul negocierilor dintre Ucraina şi Rusia, Ministerul rus al Apărării a anunţat joi intenţia de a suspenda operaţiunile militare pentru facilitarea evacuării civililor pe coridoare umanitare. "Suntem pregătiţi pentru crearea de coridoare umanitare, în orice moment", a comunicat Ministerul Apărării de la Moscova.

Între timp, în pofida negocierilor, atacurile armatei ruse continuă în Ucraina. Cel puţin 33 de oameni au fost ucişi în urma raidurilor aeriene ruse care au vizat joi orăşelul Cernighiv, situat în nordul Ucrainei, au declarat surse din cadrul serviciilor de securitate locale.

 

VEZI ȘI: Rusia a lansat "peste 480" de rachete de "toate mărimile și de toate tipurile" asupra Ucrainei de la începutul invaziei lor în Ucraina, a declarat joi un înalt oficial american din domeniul apărării, citat de CNN.

Invazia se află în cea de-a opta zi.

"Mai mult de 230" din cele 480 de rachete „provin din interiorul Ucrainei", a precizat oficialul. "Ei au sisteme mobile, le deplasează în interiorul țării", a adăugat oficialul.

Aproximativ 160 de rachete au venit din Rusia și aproximativ 70 au fost lansate din Belarus, iar un număr foarte mic - mai puțin de 10 - au fost trase din Marea Neagră, a adăugat oficialul.

În timp ce spațiul aerian deasupra Ucrainei "rămâne contestat", SUA apreciază că "sistemele de apărare antiaeriană și antirachetă ucrainene rămân intacte" și "rămân eficiente", a precizat oficialul.

"Ei continuă să fie capabili să își piloteze avioanele și să utilizeze mijloace de apărare aeriană", a adăugat oficialul.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel