Putin, invitat la Pristina. ”Kosovo nu este un inamic al Rusiei”

Tudor Curtifan / 25 ian 2019 / 16:54

Preşedintele autoproclamatei republici Kosovo, Hashim Thaci, l-a invitat pe preşedintele rus Vladimir Putin să efectueze o vizită la Pristina.

'Îl invităm să vină (într-o vizită) în Kosovo. Este important să stabilim relaţii bune şi să avem contacte', a declarat Hashim Thaci într-un interviu acordat agenţiei ruse de presă cu ocazia Forumului Economic Mondial de la Davos. 

În acest context, preşedintele kosovar a amintit că a vorbit cu Vladimir Putin în urmă cu două luni la Paris. 

'Am fost inspirat de discuţia directă şi corectă pe care am avut-o cu preşedintele Putin acum două luni la Paris. Preşedintele Putin a spus că dacă Kosovo şi Serbia vor ajunge la un acord de pace pe cale paşnică, prin dialog, el va accepta şi va susţine un astfel de document. Acesta este un pas nou şi pozitiv', a declarat Hashim Thaci. 

 

Moscova nu recunoaște Kosovo. Tahci: ”Kosovo nu este un inamic al Rusiei”Potrivit lui, 'Kosovo nu este un inamic al Rusiei' şi doreşte 'relaţii normale, ca între două ţări suverane'. 

În decembrie, parlamentul de la Pristina a votat pentru crearea unei armate proprii a Kosovo, iar Moscova a calificat demersul ca pe o încălcare flagrantă a rezoluţiei Consiliului de Securitate. Reprezentantul permanent al Rusiei la ONU, Vasili Nebenzia, a declarat că decizia Kosovo de a-şi crea o armată independentă trebuie anulată imediat. 

De altfel, chiar preşedintele rus Vladimir Putin, aflat săptămâna trecută într-o vizită la Belgrad, a acuzat Kosovo - a cărui independenţă Rusia nu o recunoaşte - de tensionarea relaţiei cu Serbia printr-o serie de provocări, între care şi înfiinţarea propriei armate. 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy