”Nu ar fi mai bine să negociați cu Rusia?” Putin, interviu: Rusia va lupta pentru interesele sale „până la capăt”, dar nu are niciun interes să atace Polonia sau Letonia

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Putin, captură de ecran / interviu Tucker Carlson
Putin, captură de ecran / interviu Tucker Carlson

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a afirmat, într-un interviu acordat prezentatorului TV ultra-conservator american Tucker Carlson, difuzat joi, că nu are ”niciun interes” să atace Polonia sau Letonia.

Liderul de la Kremlin dă un semnal important că e gata să negocieze. Războiul din Ucraina se poate „încheia în câteva săptămâni”, iar Putin spune care e condiția.

Președintele rus Vladimir Putin a declarat într-un interviu difuzat joi că Rusia va lupta pentru interesele sale „până la capăt”, dar nu are niciun interes să-și extindă războiul din Ucraina în alte țări precum Polonia și Letonia.

În primul său interviu cu un jurnalist american de înainte de invadarea Ucrainei de către Rusia în urmă cu aproape doi ani, Putin a spus că liderii occidentali au ajuns să realizeze că este imposibil să provoace o înfrângere strategică Rusiei și se întrebau ce să facă în continuare.

Întrebat dacă și-ar putea imagina un scenariu în care ar trimite trupe rusești în Polonia, un membru NATO, Putin a răspuns:"Numai într-un caz, dacă Polonia atacă Rusia. De ce? Pentru că nu avem niciun interes în Polonia, Letonia sau oriunde altundeva. De ce am face asta? Pur și simplu nu avem niciun interes".

Putin nu a ratat ocazia să distorsioneze istoria și plasează fondarea Rusiei la 862, odată cu întemeierea statului Kievan Rus. De asemenea, Putin susține că numele ”Ucraina” a fost inventat de polonezi, iar „Ucraina a fost creată” fie de bolșevici, fie de Lenin, fie de Stalin.

 

O înfrângere a Rusiei este ”imposibilă”. Putin vrea să negocieze

 

O înfrângere pentru Rusia în Ucraina este ”imposibilă prin definiţie”, a spus preşedintele Vladimir Putin.

"Au existat strigăte pentru a provoca o înfrângere strategică Rusiei pe câmpul de luptă (...) Nu se va întâmpla niciodată", a mai spus Vladimir Putin. 

Liderul rus a spus că SUA au probleme interne stringente de care să-și facă griji. "Nu ar fi mai bine să negociați cu Rusia? Să facem un acord. Înțelegând deja situația care se dezvoltă astăzi, realizând că Rusia va lupta pentru interesele sale până la capăt", a spus Putin.

De asemenea, Putin spune că războiul din Ucraina se poate „încheia în câteva săptămâni”.  „Dacă vrei cu adevărat să încetezi lupta, trebuie să încetezi aprovizionarea cu arme”, referindu-se la ajutorul occidental pentru Kiev. „Se va termina în câteva săptămâni. Asta este”, a adăugat el.

ISW evaluează că poziția de negociere a lui Putin nu s-a schimbat: el încă vrea să distrugă Ucraina și să folosească încetarea focului pentru a pregăti condiții favorabile pentru ca armata rusă să lanseze un nou război, mai de succes, împotriva Ucrainei.

Putin a continuat să încerce să justifice invadarea Ucrainei de către Rusia în 2014 și 2022, ca răspuns la acțiunile Kievului și Occidentului pentru a-și consolida apelurile de lungă durată pentru schimbarea guvernului ucrainean, precum și „demilitarizare ” . „denazificarea” și „neutralitatea” Ucrainei.

 

Putin a mai spus că este posibil să se ajungă la un acord pentru eliberarea jurnalistului american Evan Gershkovich, închis în Rusia de aproape un an, scrie AFP.

"Cred că poate fi încheiat un acord", a spus el. "Nu există niciun tabu pentru a rezolva această problemă. Suntem pregătiţi să o rezolvăm, dar unii termeni sunt pe cale de a fi discutaţi prin canale ale serviciilor speciale", a precizat Vladimir Putin.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel