Putin, în Siria unde discută cu Assad despre asistența militară rusă și laudă regimul de la Damasc

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Baza aeriană rusă Hmeimim din Siria, sursă foto: Ministerul Apărării din Rusia
Baza aeriană rusă Hmeimim din Siria, sursă foto: Ministerul Apărării din Rusia

Vladimir Putin, preşedintele Rusiei, efectuează o vizită în Siria, pentru discuţii cu omologul său sirian, Bashar Al-Assad. Cei doi au purtat discuții cu privire la asistența militară rusă pe care Moscova o acordă regimului sirian.

Potrivit agenției de presă Sanna, citată de Mediafax, Vladimir Putin s-a întâlnit cu trupele Federației Ruse dislocate în Siria, după care a avut o întâlnire cu preşedintele Siriei, Bashar al-Assad.

Vladimir Putin şi Bashar Al-Assad s-au consultat în legătură cu asistenţa militară oferită de Rusia Siriei.

"Preşedintele rus Vladimir Putin a sosit la Damasc pentru o vizită în cursul căreia s-a întâlnit cu preşedintele Assad" într-un centru de comandă al forţelor ruse din Damasc, a anunţat preşedinţia siriană într-un comunicat, informează și Agerpres.

Cei doi şefi de stat au asistat la un raport prezentat de către comandantul forţelor ruse diîn Siria, conform preşedinţiei siriene, care a postat fotografii cu cei doi lideri alături şi strângându-şi mâinile.

 

Putin: Se vede cu ochiul liber că viaţa paşnică revine pe străzile Damascului

Cu această ocazie, Vladimir Putin a remarcat progresele "imense" realizate de Siria, a indicat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de AFP şi Interfax.

"În cursul convorbirii sale cu Assad, Putin a semnalat că în prezent se poate constata cu certitudine că o cale imensă a fost parcursă spre restaurarea statului sirian şi a integrităţii sale teritoriale", a declarat Dmitri Peskov, citat de agenţiile de presă ruse.

"Vladimir Putin a subliniat de asemenea că se vede cu ochiul liber că viaţa paşnică revine pe străzile Damascului", a continuat Peskov.

Aceasta este prima deplasare a lui Putin în Siria de când a vizitat în 2017 baza aeriană rusă Hmeimim din provincia Latakia (nord-vest), cea mai mare de care dispune Rusia în această ţară, actuala vizită coincizând cu Crăciunul sărbătorit de creştinii ortodocşi de rit vechi.

"Preşedintele sirian şi-a exprimat recunoştinţa pentru ajutorul Rusiei şi al armatei ruse în lupta împotriva terorismului şi pentru revenirea păcii în Siria", a adăugat Peskov, subliniind că Assad a felicitat de asemenea Rusia cu ocazia Crăciunului ortodox pe stil vechi, la 7 ianuarie.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel