Putin, despre relațiile dintre Rusia și SUA: Din rău în mai rău...

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Preşedintele Vladimir Putin a declarat că relaţiile dintre Moscova şi Washington se înrăutăţesc în continuare, notând într-un interviu difuzat joi că actuala administraţie americană a impus zeci de sancţiuni Rusiei.

Putin a făcut această declaraţie înainte de summit-ul G20 din Japonia, care va avea loc la sfârşitul acestei luni şi în cadrul căruia ar urma să se întâlnească cu preşedintele Donald Trump.

Relaţiile dintre SUA şi Rusia rămân tensionate de orice problemă, din Siria până în Ucraina, precum şi de acuzaţiile de interferenţă rusească în politica americană şi pe care Moscova le neagă. "Relaţiile noastre merg în jos, din rău în mai rău", a declarat Putin pentru postul de televiziune Mir. "Actuala administraţie a aprobat, în opinia mea, zeci de decizii privind sancţiuni împotriva Rusiei în ultimii ani'', a explicat Putin.

Liderul rus a comparat prin contrastat relaţia tulbure a Moscovei cu Washingtonul cu ceea ce el a descris drept legătura înfloritoare cu China, o prietenie strategică profundă care i-a alarmat pe unii politicieni din SUA.

 

Nord Stream 2 adâncește criza dintre SUA și Rusia

 

Trump a declarat miercuri jurnaliştilor că se va întâlni cu Putin la summitul G20 din Japonia, dar Kremlinul a anunţat cu o zi înainte că nu există încă discuţii privind detaliile acestei întâlniri. El a mai spus că speră că Statele Unite vor avea "o relaţie minunată cu Rusia", dar a anunţat desfăşurarea a 1.000 de militari americani în Polonia, un pas considerat de Varşovia ca un demers pentru a descuraja o potenţială agresiune din partea Rusiei.

Într-o altă mişcare care va deranja sigur Moscova, Trump a spus că ia în considerare sancţiuni asupra proiectului de gazoduct Nord Stream 2 şi a avertizat Germania asupra riscului de a deveni dependentă de Rusia pentru energie.

Putin, care a vorbit în favoarea Chinei aflată în conflict comercial cu Statele Unite, a spus în acelaşi interviu că speră că va avea legături mai strânse cu Washingtonul în pofida traiectoriei actuale a relaţiei lor. "... Sperăm cu adevărat că bunul simţ va domina în cele din urmă", a subliniat Putin.

''Împreună cu toţi partenerii noştri, inclusiv partenerii noştri americani ... putem lua anumite decizii în cadrul următorului summit G20 care va fi constructiv şi va crea condiţii stabile necesare pentru cooperarea economică", a adăugat liderul de la Kremlin.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel